בג"ץ צמצם היום (שני) דרמטית את סמכויות איכוני שב"כ וקבע כי הממשלה אינה יכולה עוד להמשיך בהתנהלות זו באופן גורף, אלא להגבילה למצב שבו אין שיתוף פעולה בחקירות אפידמיולוגיות. לפי ההחלטה, איכוני שב"כ ייכנסו לתוקף רק כאשר אין אפשרות למצות את החקירה בשיחת טלפון או במצב שמדווחים על אפס מגעים והתחושה היא שמדובר בשקר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בעתירה שהגישו ארבעה ארגונים אזרחיים התבקש בית המשפט להורות על בטלותו של חוק איכוני שב"כ. בית המשפט קבע כי מדובר בפגיעה ממשית בזכות החוקתית לפרטיות, אך בשל הנסיבות החריגות של התקופה, ונוכח מנגנוני הבקרה של החוק, אפשר היה להשתמש באיכונים.
אלא שכעת, לצד ההתקדמות במבצע החיסונים ונוכח היקף מערך החקירות, קבעו שופטי בג"ץ כי יש להגביל את השימוש באיכונים. "על הממשלה לגבש קריטריונים מדידים שיקבעו את היקף ההסתייעות בשב"כ ויבטיחו כי הסתייעות זו תהווה כלי משלים בלבד. בית המשפט קבע כי לשם גיבוש הקריטריונים האמורים, תיקבע תקופת התארגנות כך שהמועד האחרון לגיבושן יהא ב-14 במרץ, וכי ממועד זה ואילך, תוגבל בכל מקרה הסמכת השב"כ רק לאותם מקרים שבהם החולה המאומת אינו משתף פעולה בחקירה האפידמיולוגית, בין בכוונת מכוון ובין בשל מגבלות זיכרון או שלא מסר כלל דיווח על מגעים".
האגודה לזכויות האזרח הגיבה לפסק הדין: "ניצחון! החל מ-14.3 יופסק מעקב השב"כ אחרי אזרחי ישראל! זה לקח כשנה אבל שמחים מאוד לבשר כי המעקבים והשימוש באיכונים יוגבלו ואפשרותה של הממשלה להסמכת השב"כ תתאפשר רק למקרים בהם חולה מאומת אינו משתף פעולה בחקירה האפידמיולוגית, או שלא מסר כלל דיווח על מגעים".