הפישינג ברשת: בשבועות האחרונים מופצת הודעת מייל עם סמל של דואר ישראל, המציעה לנמנעים לקבל "חבילת דואר" מסתורית עד הבית בתמורה לסכום של שקלים בודדים. אך היזהרו - בהודעה המזויפת מבקשים פרטי כרטיס אשראי, ועלולים לגנוב אותם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בדואר ישראל הגישו מספר תלונות על התחזות וזיופים בחודשים האחרונים, ומספרים כי מגמת ההתחזות אליהם, שלפני הקורונה כמעט לא הייתה קיימת, מרקיעה שחקים בתקופה האחרונה. לטענתם, כמעט בכל שבוע הם מקבלים פניות על הודעות או שיחות טלפון מזויפות המבטיחות לאנשים זכייה בפרסים או משלוח מהיר.
העלייה המשמעותית בקניות ברשת בתקופת מגפת הקורונה מסכנת עוד יותר את הגולשים, שכן הם לא פעם באמת מחכים לחבילה מהדואר - ועשויים להאמין להודעות המזויפות ולתת את פרטיהם האישיים למתחזים. אומנם בהודעה הנוכחית יחסית ברור כי מדובר בזיוף מפני שהיא נכתבה עם שגיאות כתיב, הודעות אחרות לעיתים מתוחכמות יותר עד כדי זהות לחלוטין להודעה מטעם הדואר.
במשטרה מדגישים כי יש מספר הנחיות לפיהן יש לפעול בכל חשד לקבלת הודעה מזויפת:
▪ יש לשים לב לזהות השולח
▪ אם קיבלתם הודעה/מסרון חשוד המבקש לעדכן פרטי תשלום, לעיתים יש לוודא מול החברה השולחת
▪ בכל מקרה שבו יש ספק, מומלץ להיכנס לאתר הרשמי של החברה מחדש, בדרך המקובלת באמצעות הדפדפן ולא באמצעות הקישור שהתקבל בהודעה
▪ הורדת תוכנה יש להוריד מהאתר הרשמי בלבד
▪ יש לשים לב לשורת הכתובת בדפדפן ותשומת לב לכתובת האתר (לעיתים יכולה להיות כתובת נחזית אפילו בשינוי של תו אחד)
▪ יש לשים לב האם האתר מאובטח. באתר מאובטח בדרך כלל מופיע סמל של מנעול ירוק וכתובת האתר מתחילה באותיות https
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "ככל שמתקבלת תלונה המעלה חשד לביצוע עבירה פלילית הרי שהיא תטופל בהתאם. אנו חוזרים וממליצים על כניסה לחשבונות ואתרים רק באמצעות הלינק הרשמי ובאמצעות אתרים מאובטחים".