בעוד בממשלה מנסים לגבש מתווה מתוקף לשבים מחו"ל, בדיון שהתקיים הבוקר (ראשון) במל"ל סוכם על החזרה של אזרחי ישראל בלבד לקראת הבחירות, במטרה שיוכלו להצביע. ההצעה תובא לאישור הממשלה, ואם תעבור - תוביל לביטול ועדת החריגים. הדברים מגיעים ברקע התחקיר שפורסם ב"אולפן שישי" בנושא ועדת החריגים, שעורר סערה ציבורית ופוליטית גדולה. במהלך תדרוך של שרת התחבורה מירי רגב, אמרה: "נצטרך להחזיר כ-25 אלף ישראלים לארץ".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

רגב: "מנסים למנוע כניסת מוטציות ופגיעה במאמץ החיסונים"

"הממשלה תקבל החלטה לאחר שהמל"ל יציג את המתווה", הסבירה רגב. ברגע שיחליטו לאשר את כניסת כולם - ועדת החריגים תתבטל. אני רוצה למנוע מצב שבו 4 ימים לפני הבחירות יגיעו אלפים לארץ, ולכן ברגע שתתקבל ההחלטה בממשלה, נקבע תאריכי טיסות מכל יעד".

רגב אמרה שבהיעדר ועדת חריגים - משרד הבריאות יצטרך להחליט על החזרת המלוניות, וכן תידרש הגברת האכיפה של המשטרה: "זה תנאי להבאת ישראלים ארצה כדי למנוע כניסת מוטציות והדבקה של הציבור, ולא לפגוע במאמץ החיסונים".

בהמשך אישר קבינט הקורונה טלפונית את הארכת חובת בידוד לשבים לארץ מכל מדינות העולם במלוניות מטעם המדינה עד ליום שישי בשעה 12:00. בעלי תעודת מתחסן או מחלים של משרד הבריאות - אינם מחויבים בבידוד, בהתאם לנוהל משרד הבריאות.

מירי רגב
"מנסים למנוע כניסה של מוטציות לישראל". שרת התחבורה מירי רגב

שרת התחבורה ביקשה להבהיר שבכל מקרה, ועדת החריגים לא תבוטל באופן מידי, וכי נבחנים 3 מתווים שונים על ידי המל"ל, משרד החוץ ורשות שדות התעופה. נציג משרד הבריאות אמר בדיון: "כחלק מהחזרת הישראלים לארץ - נאשר גם כניסת אנשים שהתחסנו בחו"ל".  

כשנשאלה על סוגיית ההתערבות הפוליטית בוועדת החריגים, בהמשך לתחקיר "אולפן שישי" בנושא, הכחישה בתוקף וטענה: "זה שקר ופייק ניוז. אני לא יודעת מהן הפניות ומי הפונה".

בתדרוך הוצגו נתונים על פניות לוועדת החריגים בין ה-15.2 ל-28.2, לפיהם מתוך 21,173 בקשות כניסה לישראל שהוגשו, 10,116 אושרו ו-9,858 נדחו. 1,199 טרם טופלו ו-40 פניות מתוכן ממתינות לוועדה. מתוך מספר דומה של בקשות יציאה מישראל - 21,149, אושרו הרבה פחות בקשות: 6,095. 9,967 בקשות יציאה נדחו ו-5,086 טרם טופלו

המתווה המתגבש לחזרת הישראלים: הצלחת פיילוט הצמיד ובדיקות מהירות בעלייה למטוס

מנכ"ל נתב"ג שמואל זכאי הדגיש שהאיים הירוקים בנתב"ג יחייבו כל נוסע או עובד במקום להיות מחוסן - או לעבור בדיקת קורונה בכל 72 שעות. כמו כן, הובהר בדיון כי מתווה הבאת הישראלים יהיה כפוף להצלחת פיילוט הצמיד לנוחתים וכן בדיקות קורונה מהירות בעלייה למטוס. 

בדיקת קורונה, בדיקות קורונה, נתב
בדיקות קורונה בנתב"ג, ארכיון|צילום: יוסי אלוני, פלאש/90
שרת התחבורה מירי רגב קיימה תדרוך בנושא השמיים הסגורים, בהשתתפות המשנה למנכ"ל ויו"ר ועדת החריגים אדלר, יחד עם מנכ"ל נתב"ג שמואל זכאי ומנהלי חברות התעופה. השרה רגב אמרה: "השמיים סגורים במטרה למנוע כניסת מוטציות לישראל".

"הממשלה אישרה כניסה של עד 2,000 איש ביום, ובפועל בשל אילוצי משרד הבריאות נכנסים 600 איש ביום", אמרה רגב. "בשל הציוץ של גנץ, הזמנתי את משרד הביטחון לקחת חלק - אך אין להם עדיין נציג בוועדה". 

בכיר במשרד הבריאות: "ברור לנו שחייבים להחזיר את הישראלים - השאלה איך עושים את זה נכון"

עוד קודם, בכיר במשרד הבריאות הודה: "ברור לנו שהישראלים האלה חייבים לחזור. השאלה היא רק איך עושים את זה נכון". במהלך היום צפוי דיון נוסף בנושא אכיפת הבידודים.

שילה אדלר, המשנה למנכ"ל משרד התחבורה שעומד בראש ועדת החריגים, הדף את הביקורת וטען: "התחקיר חוטא לעובדות בענק". בהמשך, הסביר על תהליך קבלת ההחלטות של הוועדה: "מגיעות בכל יום 4,500 בקשות, אנשים מגישים הגשה מקוונת. אין לי מושג מיהו הבן אדם, מאיזה דת הוא ומאיזה לאום הוא, אני רק יודע את מספר תעודת הזהות שלו ואם הוא ישראלי או לא".
 
שלשום באולפן שישי שודר תחקיר מקיף על מחדלי נתב"ג בימי השמים הסגורים. בעוד ישראלים שמבקשים להיכנס לארץ בעקבות מחלה של קרוב משפחתם שעומד למות ומסורבים – מגיעים מטוסים רבים מלאים באנשים שהצליחו להשיג את האישור הדרוש מוועדת החריגים, כשנשמעו לא מעט טענות לפרוטקציות וקומבינות. בין השאר, דובר על כך שרוב הנוחתים שמגיעים לישראל הם חרדים.