בבית החולים איכילוב ערכו תחקיר פנימי על נסיבות מותו של משה חרזי ז"ל שמכונת ההנשמה התנתקה ממנו - והרופאים לא הבחינו בכך. אתמול בצהריים נפגש מנכ"ל בית החולים, פרופ' רוני גמזו עם המשפחה והגיש להם את מסקנות התחקיר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מהלך האירועים שהובילו למותו של משה חרזי ז"ל
בשעה 16:00 מד הסטורציה של חרזי הפסיק את המדידה, והמטופל היה באי שקט. דקה לאחר מכן התנתקה צנרת מכונת ההנשמה. בדקות שלאחר מכן בין 16:02 ל-16:11 נכנסה אחות לחדר, ומצאה את החולה מנותק מצנרת המנשם. היא חיברה את הצנרת וחיברה את מד הסטורציה חזרה.
לאחר האירוע, נכנס אח נוסף לחדר ושוחח עם האחות. היא סיפרה לו שהצינור נותק ושהחולה אינו רגוע. שניהם יצאו מן החדר ורבע שעה לאחר מכן בשעה 16:15:21 התקלה הזו נשנית - צנרת מכונת ההנשמה ניתקת שוב. כמה שניות לאחר מכן נכנסה אחות לחדר ולא זיהתה את הניתוק ולא הייתה התרעה של המכונה.
2 דקות לאחר מכן חודשה התרעת הניתוק במנשם, עוד 2 דקות חולפות, אח נכנס לחדר ומזהה את ניתוק המנשם. הוא מחבר את צנרת מכונת ההנשמה חזרה, קורא לעזרה ומתחיל לבצע עיסויי החייאה במשה חרזי ז"ל. התחקיר העלה כי "מכונת ההנשמה שפעלה בחדר הייתה מכונה חדשה. הצוות הסיעודי שטיפל במטופל היה צוות שהושאל לתגבור המחלקה ממחלקות אחרות ולא הכיר את המנשים הייחודי למחלקה זו".
הדוח המלא אף העלה כי באותו הזמן התרחש בבית החולים אירוע דרמטי אחר. במסגרתו, כמה חולים שהועברו לחדר אחר נדבקו בחיידק ובעקבות זאת כוח גדול של צוות רפואי עבר לשם - מה שהביא לחוסר בכוח אדם.
בית החולים איכילוב הסכים לשלם למשפחה באופן מיידי 350 אלף שקלים. עו"ד גלית קרנר שמייצגת את המשפחה אמרה: "מרענן לראות אחרי 22 שנות עבודה בתחום הרשלנות הרפואית גישה אחראית ישירה כנה של הגורם האחראי למות אדם. זו פעם ראשונה שבית החולים יושב עם משפחה ועו"ד לרשלנות בטרם הוגשה תביעה. התקדים, השקיפות נטילת האחריות וההתנהלות האנושית הם אבן דרך שאני תקווה שבתי חולים אחרים וקופות חולים יעתיקו מכאן להבא. יש לקוות כי ממצאי התחקיר ייושמו על מנת למנוע מוות כואב ומיותר מכאן להבא".