בית המשפט דחה הערב (שני) את בקשת נתניהו לביטול כתב האישום נגדו, אך העביר ביקורת כלפי היועמ"ש מנדלבליט בנוגע להתנהלותו בכל הנוגע למתן אישור לפתוח בחקירה נגד רה"מ. השופטים קבעו כי דיוני ההוכחות יחלו ב-5 באפריל, 13 ימים לאחר הבחירות, שלושה ימים בשבוע.
השופטים דחו את בקשת רה"מ לביטול כתב האישום נגדו בשל היעדר אישורים כדין מהיועמ"ש לפתיחה בחקירה פלילית נגדו. "לאחר עיון ובחינת טענות הצדדים הגענו לכלל מסקנה כי לא קמה עילה מבוררת לביטול כתב האישום בתיקים 1000 ו-4000", נכתב בהחלטה.
למרות ההחלטה לדחות את הבקשה, השופטים העבירו ביקורת על התנהלותו של מנדלבליט: "בנסיבות בהן ניתנה הסכמת היועץ, ככל שניתנה, על דרך של תיעוד האישור לפתיחה בחקירה בעניינו של הנאשם - נפל פגם בהתנהלות היועץ". עוד קבעו השופטים: "היה ראוי כי היועץ, כרשות מנהלית, ייתן את הסכמתו לפתיחת החקירות (לרבות בדיקות מקדימות), בעניינו של הנאשם, על דרך של מתן אישור בכתב".
"עם זאת", נכתב בהחלטה, "לא שוכנענו כי יש לבטל את האישומים, בשלב המקדמי של הדיון, בשים לב לגרסת היועץ במזכר ולתיעוד העולה מהמסמכים, מאחר ומדובר בפגם פרוצדורלי שאיננו יורד לשורשו של עניין".
נתניהו גם דרש לפסול את כל הראיות שנאספו נגדו בטרם שהתקבל אישור היועץ לפתיחת החקירה. השופטים דחו גם את הבקשה הזו והחליטו שהדיון על פסילת ראיות ייעשה בהמשך ההליך ולאחר שמיעת הראיות.
"לא שוכנענו כי יש להידרש לבקשה, לגופה, בשלב המקדמי של הדיון ולקבוע ממצאים בעניינה בטרם נשמעו הראיות ונפרשה לפנינו התשתית הראייתית לביסוס האישומים, במלואה", נכתב בהחלטה. "את טענת הנאשם בדבר ביצוע מקצת מפעולות חקירה ללא אישור היועץ, לרבות בעל פה, והנפקות העולה ממנה, באשר לראיות שהושגו מפעולות אלה, נדרש לברר בכור ההיתוך של ההליך הפלילי ולאחר שמיעת הראיות".
בהחלטה נוספת של השופטים, הם קבעו כי הליך ההוכחות יחל ב-5 באפריל ויתקיים שלושה ימים בשבוע, בימים שני, שלישי ורביעי, בין השעות 9:00 ל-15:30.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות