מחדל רודף מחדל: אתמול (חמישי) בערב, עוד שלחה המשטרה מסרים על ההיערכות המיטבית שלה להילולה במירון. מנגד, השר לביטחון פנים אוחנה עסק בלשבח את עבודת ההכנה של המשטרה והשר אריה דרעי קצר תשבחות על כך שבזכותו האירוע במירון ייערך השנה ללא מגבלות. יממה חלפה וכעת כבר ברור שבמקום המחמאות שניתנו מראש, היה צריך לחשוב איך ניתן למנוע את האסון שפקד את מדינת ישראל; אסון שכבר שנים מזהירים מפניו מכל עבר, שוב ושוב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הלחץ הפוליטי חלחל גם למשטרה, כפי שאמר לנו בכיר לשעבר: "אין מפיק לאירוע הזה, כל שנה סיימנו במשטרה את האירוע עם תפילות הודיה לאלוהים שנגמר בשלום. אבל הפעם הנס לא עבר. אין פה עניין הנדסי, חוק הבטיחות מגדיר מטר רבוע לאדם, אבל המשטרה לא עומדת על הרגליים האחוריות מול המגזר החרדי ולא מתעקשת על הדבר הזה".
נורות האזהרה
במשרד מבקר המדינה התריעו מפני הילולות ל"ג בעומר בהר מירון כבר בשנת 2008, ושוב בשנת 2011. בדוח שפורסם ב-2008 נכתב שחור על גבי לבן כי "היעדר פיקוח ומידע על יציבות המבנים עלול לגרום לסיכוני בטיחות עד כדי סיכון חייהם (של המבקרים)".
בשנת 2016 –דוח פנימי שנקרא "מוחקים את הכתובת מהקיר" הופץ במשטרה בניסיון להוביל להפקת לקחים מאסונות קודמים בערד ובגשר המכבייה. כמו כן, גם בתקשורת החרדית התריעו לפני שנתיים מפני המעבר הצר של מירון, שבו נמחצו המתפללים.
"המשטרה לא עומדת על הרגליים האחוריות מול המגזר החרדי"
בכיר לשעבר במשטרה
"כל מי שהיה באירוע כזה יודע שהשלבים הראשונים כאוטיים", הדגיש בכיר במשטרה. "יש שוטר בקצה אחד שקיבל הוראה כלשהי והוא לא יודע מה קורה בצד השני, יש נפילה של הרשתות הסלולריות והוא צריך לקבל החלטה בעצמו. ואותו שוטר קיבל הפעם החלטה רעה".
עוד לא נקברו כל הקורבנות של האירוע הזה ומחדל רודף מחדל. נותר רק לקוות בכאב גדול שהפעם תקום ועדת חקירה רצינית; כזאת שמהחלטותיה לא ניתן יהיה להתעלם וכן לקוות שאירועים שבהם נמחצים למוות ילדים ומבוגרים שבאו לחגוג – לא יחזרו על עצמם.