נשיא המדינה רובי ריבלין נפגש הבוקר (רביעי) עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן. השניים דנו ביחסי ישראל והפלסטינים על רקע סיום מבצע "שומר החומות" ובנוסף בעלייה המדאיגה במקרי האנטישמיות בעולם ובפרט בארה"ב. ריבלין אף נענה להזמנת ביידן להיפגש עימו בבית הלבן בתום כהונתו כנשיא המדינה.
במהלך הפגישה, דנו ריבלין ובלינקן במבצע "שומר החומות" שהסתיים. "לא ייתכן שחמאס לא מוגדר בפה מלא בפי העולם כולו כפושע מלחמה וחשוב כל כך להוביל הגדרה שכזו", הדגיש הנשיא ריבלין, "בימים שבהם חיילי צה"ל, הילדים של כולנו, נדרשים לדין וחשבון בפני בית הדין הפלילי בהאג, על העולם להבין שפושעי המלחמה האמיתיים מסתתרים בעזה, מאחורי אוכלוסייה אזרחית".
בפגישתם הדגיש הנשיא כי אין לישראל בת ברית חשובה יותר מארצות הברית וכי היחסים בין המדינות חוצי מפלגות. "אנו יודעים שאתם בני ברית איתנים ואנו מחוזקים מהידידות בנינו. מערכת היחסים הבין-מפלגתית מאפשרת לנו גם שלא להסכים מפעם לפעם".
השניים אף דנו בעליית האנטישמיות ברחבי העולם ובארה"ב: "אנו מאוד מודאגים מהעלייה במקרי האנטישמיות, לרבות בארצות הברית", אמר ריבלין, "במיוחד לאחר תחילת המערכה בעזה. אנו מודים לנשיא ביידן על הבעת עמדתו החזקה והברורה בעניין זה".
בלינקן אמר מצידו כי הגיע להביע סולידריות מלאה עם מדינת ישראל. "כידוע לך הנשיא ביידן ביקש ממני להגיע לישראל השבוע כדי להביע את מחויבותנו למערכת היחסים בין המדינות ולדון במה עלינו לעשות מול האתגרים הקיימים שציינת רק עתה", הדגיש.
הוא הוסיף: "אנו עדים להתפרצות באנטישמיות, כפי שראינו בתקריות שאירעו גם בארצי רק בשבוע שעבר, מקרים שהנשיא ביידן גינה באופן ברור כתועבה. אנו יודעים שכאשר רואים עלייה מחודשת של האנטישמיות זוהי רק הסנונית הראשונה, ומקרים נוספים יבואו לאחר מכן, ואלו יופנו גם נגד קהילות אחרות". עוד אמר בלינקן: "ישנה עבודה רבה לעשות כאן כדי לקדם את השלום והפיוס המיוחלים. ישנה עבודה רבה לעשות גם בעולם, אנו מודים מאוד על קולך הרם והברור בקידום המאמצים הללו".