בעוד שיש מי שמפנה אצבע מאשימה למשטרה בעקבות האסון במירון, חלק מעובדי מתחם הקבר של רבי שמעון בר יוחאי סבורים אחרת. "המשטרה היא שעיר לעזאזל", הכריז אחד מהם בשיחה עם N12. "אם אני הייתי מנהל האתר - הייתי פועל אחרת".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כתבות נוספות ב-N12:
דוחק ועומס: תיעודים מרגעי האסון במירון
מוקד האסון: המתחם שבו התרחשה הטרגדיה במירון
האסון במירון: כך מצוין יום האבל הלאומי
מהמתפללים בהר היום (ראשון) עולה קריאה ברורה לבדוק בדיקת אמת את האסון שאירע בהר. חלקם מטילים בבירור את האחריות על המשטרה אבל חייבים לשים לב גם למחדלים האחרים. באותן שיחות שהקלטנו עם עובדי המתחם ניסינו לשאול אותם מדוע אותה יציאה מרחבת ההדלקה של "תולדות אהרון" לא פותחה או שודרגה לאורך שנים שבהן אנשים הולכים בדיוק באותו המקום בל"ג בעומר. די ברור שאת המעבר הצר והמחליק שלא מאפשר גם לאדם בודד ללכת עליו מבלי להאט ולהיזהר היה צריך להחליף בפתרון מסודר יותר.
"ועדת ניהול הקבר אחראית לפיתוח המתקנים במתחם שבו התרחש האסון", הסביר עובד ועדת ניהול מתחם הקבר בשיחה עם N12. "אם אני הייתי מנהל האתר הייתי עושה במקום הזה דברים אחרת. המשטרה היא שעיר לעזאזל".
עובד אחר אמר בשיחה עם N12: "זה שיש לי אחריות על משהו מסוים, זה לא אומר שאני אשם. אם היה גורם של כוח עליון... באירועים אחרים כמו בתל אביב היו מי שראיינתם והסביר: 'צריך להוכיח אשמה', זה דברים פשוטים.. אין מה לעשות".
עדים מהאסון: לא היה כל מחסום
מנהל תפעול באתר דווקא חשב אחרת ממנו. כשנשאל מי האחראי לדעתו לאסון הגדול השיב: "של מי שמאשר". כשנשאל האם זו המשטרה, אמר בתשובה: "לפי החוק, מי שמאשר. שמע אני בסך הכול עובד פה, אני אחראי על התפעול והשמירה. יש פה מנהל תשאל אותו".
הבוקר במירון היו עדיין מאות בודדות של אנשים, חלקם התפללו ברחבת הקבר של רבי של שמעון בר יוחאי. אנשים אחרים הגיעו להתייחד עם זכרם של אלה שנהרגו באסון ולנסות להבין איך זה קרה, וחלקם הדליקו נרות והניחו אותם בסמוך למקום האסון. בין היתר פגשנו שם הבוקר את חבריו לישיבה של יוסף מסטורוב ז"ל בן ה-17 שנפרדו ממנו רק 2 דקות לפני שנרמס למוות. הם סיפרו שבשלב שבו נפרדו ממנו לא היה כל מחסום מול אותם אנשים שהתקהלו מול המדרגות המסוכנות. חשוב לציין כי חקירת מח"ש בנוגע להתנהלות המשטרה עדיין נמשכת.