"היה צורך אמבולנס מבלי לחשוב פעמיים": גלית דרעי, אימה של אושר (22) ז"ל מחצור הגלילית, שהלכה לעולמה ביום רביעי האחרון - לאחר שאכלה ככל הנראה קצפת חלבית שאליה הייתה רגישה, עדיין מתקשה לעכל את מותה ומביעה צער על חוסר המודעות לאלרגיה הקשה שממנה סבלה - וגבתה את חייה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"ברגע שהיא הרגישה עקצוצים, אושר הלכה עם חברה שלה למטבח והן שאלו אם זה חלבי - אמרו שזה פרווה. אם בעל העסק היה מפעיל שיקול דעת  והייתה לו מודעות לילדים אלרגיים שבסכנת חיים, הוא היה מזמין אמבולנס. לא יודעת מה היה שיקול הדעת שנתנו לה להתעכב עם התשלום וללכת בכוחות עצמה לבית החולים", אמרה דרעי היום (ראשון) בריאיון ל"מהדורה ראשונה".

אימה של אושר שמתה מתגובה אלרגית (צילום: n12)
אימה של אושר שמתה מאלרגיה לחלב|צילום: n12

"למסעדות חלביות אין סיכוי בעולם שהיא הייתה הולכת, אפילו מריח היא נפגעת. מהרגע שהיא נולדה למדנו לחיות עם זה וידענו שזה הבית שלנו. כל מי שמכיר את אושר יודע שהיא אלרגית לחלב, אלרגיה מסכנת חיים. גם כשהתארחנו אצלנו אנשים, היא ידעה לשאול ולפעמים לא הייתה אוכלת כדי לא לקחת סיכון. היא לא הייתה מסכימה שינשקו אותה ואם מישהו שתה נס קפה או נגע במשהו חלבי, היא שאלה לפני שהתקרבה אליו", היא הוסיפה בכאב.

למרות שהמקום שבו אכלה אושר הייתה מסעדה בשרית כשרה בראש פינה, אימה מספרת כי באזור שלה היא הרגישה בטוח ושמרה על עצמה: "האזור שלנו הוא כזה שאתה מרגיש בו בטוח, אזור דתי. כל החיים שלה למזלה היא קודם כל טועמת. גם כאן היא שמה על קצה הלשון וירקה, ישר בנגיעה הזו מרגישים את העקצוצים. צריך אמבולנס או מיון מבלי לחשוב פעמיים. ב-99% מהפעמים היא הייתה מסתובבת עם מזרק אפיפן - זה יכל לתת לה עוד טווח נשימה".

כשגלית חושבת על אושר, היא מדברת בקול שבור על הילדה שאיבדה: "אושר ילדה עצמאית, בוגרת, רצתה להצליח ולהיות מפורסמת. היא הייתה אומרת לחברות שלה שתהיה מפורסמת. תמיד היו שומעים אותה, מרגישים אותה והיא הייתה רוצה להגיד את המילה האחרונה. היא זו שהובילה וזה הלם בשביל כולם".

אושר דרעי (צילום: אינסטגרם, צילום מסך)
אושר דרעי עם הקינוח במסעדה|צילום: אינסטגרם, צילום מסך

בעקבות האירוע הטרגי, רפי יוחאי מנהל היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות השיב לח"כ משה ארבל מש"ס שדרש תשובה מהרבנות הראשית והתברר כי משיח כשרות ביקר במסעדה ובדק את חומרי הגלם כמה שעות לפני המקרה. "בשיחה שהתקיימה עם הרב המקומי והמשגיח עולה כי מדובר על מסעדה בשרית הנמצאת תחת השגחה מטעמם ברמת כשרות רגילה ולא למהדרין על בסיס שיטת השגחה של 'יוצא ונכנס', אשר אינה דורשת השגחה צמודה. במסגרת זו נערכה כפי הנמסר באותו יום ביקרות כשרות על ידי המשגיח על מנת לוודא את תוקף כשרות הרכיבים ודרכי היצור כמתבקש בשים לב למקורות כשרות הבשר ושאר הפרודוקטים המצויים במסעדה".

במכתבו הדגיש יוחאי כי "על פי נהלי הכשרות חל איסור להגיש במסעדה בשרית קינוח חלבי. יחד עם זאת, נוכח העובדה כי המסעדה אינה פעילה מאז האירוע ומתקיימת חקירה לגביה על ידי הרשות המוסמכת, אין אפשרות לקבל את מלוא האינפורמציה על מנת למצות את התהליך", לשון המכתב.