בעשרת הימים האחרונים, שבהם מתנהל מבצע "שומר החומות", תושבי עוטף עזה מעבירים לילות כימים במרחבים המוגנים, עייפים מסבב הלחימה, מתגעגעים לשגרה ורק מייחלים שהפעם ביום שאחרי נזכה לשקט ארוך טווח, שיאפשר להם ליהנות משפיות בצל המציאות הלא פשוטה שמלווה אותם בשנים האחרונות. בשיחה עם N12 הם הדגישו כי הם נותנים גיבוי מלא לצבא ולדרג המדיני להמשיך במבצע ככל שיידרש, אך הם לא מתפשרים על היעד הנדרש - ומבקשים בכל לשון של בקשה שהפעם יהיה שינוי ממשי. כזה שיאפשר להם לחיות את חייהם בכבוד, לעבוד ולבלות, ללא דאגות ואזעקות מעת לעת.
"גיבוי מלא גם לחודשים ארוכים, שיבינו שלא שווה להתעסק איתנו"
ניר וקנין, תושב שדרות ויזם אפליקציית צבע אדום לטלוויזיות חכמות, אמר כי "אנחנו נותנים לממשלה ולצבא גיבוי מלא גם לחודשים ארוכים, אבל שבסופם גם חמאס וגם ארגונים פרובוקטורים קטנים יותר יבינו שלא שווה להתעסק עם ישראל. ביום שאחרי על כל זבוב שיוצא מעזה צריך להגיב במכה לא פרופורציונלית".
וקנין סבור שלא ניתן למוטט את שלטון חמאס ושתמיד יקום ארגון טרור שישים לעצמו מטרה לפגוע. "כל מי שמבטיח למוטט את שלטון חמאס משקר לנו ולעצמו", טען. "צריך לתת מכה כזאת שיבין שלא להתעסק איתנו. חיזבאללה יודעים שעל כל פרובוקציה שיוצאת מלבנון הם חוטפים מכה. ברגע שאחרי סבב לחימה, שבע או עשר דקות אחרי הפסקת האש יורים, מתחילים הטפטופים. צריכים לדעת שישראל מגיבה על כל רקטה ועל כל עפיפון. אם חמאס מפר את הפסקת האש - אנחנו צריכים להגיב".
"יהיה לנו אורך רוח כשנקבל גיבוי"
תום אלון, אב לשני ילדים בני שנתיים וארבע מכפר עזה, הדגיש: "יהיה לנו אורך רוח כשנקבל גיבוי". "אנחנו מותשים מהסבב עכשיו, אבל גם מותשים מהמצב המתמשך. מקווים שההשקעה שעשינו פה תביא לשינוי מציאות. אם צריך להמשיך יש לנו כוח להמשיך, אבל זה תלוי בטיפול בנו עכשיו וביום שאחרי", שיתף.
"ביום שאחרי אנחנו רוצים שקט, מציאות אחרת, שהמדינה תפסיק להבליג", הוסיף. "עד היום כשמסיימים כל מבצע, הופכים את שעון החול ומחכים למבצע הבא. פתרון מדיני או ביטחוני מה שצריך. אבל צריך גם לדאוג לנו, אנחנו יצאנו מכפר עזה עם הירי לירושלים ואנחנו כבר בתחנה השלישית. המדינה לא דואגת לנו באופן מסודר למקום להיות בו, גם לא פתרון לכך שאנחנו לא יכולים ללכת לעבודה, למערכת חינוך מסודרת לילדים".
"לא מאמינה שיהיה שינוי"
גם רוני קיסין מכרם שלום מבהירה כי היא נותנת גיבוי מלא לצבא ולממשלה לעשות כל הדרוש כדי להפסיק את הירי, על אף הייאוש שמעיק עליה. "אני נותנת גיבוי מלא, אבל אני מיואשת. לא מאמינה שיהיה שינוי", הודתה. "כל כך הרבה הבטחות קיבלנו, לא נראה שמישהו לוקח את השלטון לידיים. נראה לי שביבי עובד לפי איך שהתקשורת אומרת. הוא לא מוביל ויוזם אלה נגרר".
"תנו לצה"ל לפתור את הבעיה - רוצים רק שקט"
בני חסון מקיבוץ כיסופים מצטרף לדברים ונותן רוח גבית לצה"ל: "אנחנו לא רוצים שצה"ל יפסיק, הייתי שמח שצה"ל יגמור את העבודה. האוכלוסייה בעוטף מאוד ממושמעת, כדי לתת לצה"ל לעשות מה שצריך. לכן עברנו, משפחות עם ילדים, לקיבוץ עין גדי שמארח אותנו באופן יוצא מן הכלל. מודים להם ומקווים שנוכל להחזיר להם. אנחנו מבקשים רק שקט, לתת לצה"ל לפתור את הבעיה, שיהיה שקט ושכל חיילי צה"ל ואזרחי ישראל ישמרו על עצמם ויעברו את המבצע הזה בשלום".
"נותן לצה"ל גם עוד חצי שנה"
כמו כל יתר תושבי העוטף, חיים סוריאס, תושב זיקים, מעניק לצה"ל גיבוי מלא להמשך המבצע. "נותנים חופשי עוד שבוע, שבועיים, חודש, חצי שנה", אמר. העיקר שהסבב הבא יהיה בעוד 15 שנים, שלא יהיו טפטופים עוד חודש או חודשיים. אני מאמין שזה צריך לקרות ויכול לקרות - ככל שנכה חזק יותר".