עו"ד עדי מנחם באר, עוזרת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, זכתה בדירה במחיר למשתכן, למרות שכבר איבדה את זכאותה לכך. בשנת 2017 הצהירה על עצמה מנחם באר כרווקה מעל גיל 35 וחסרת דירה, ולכן זכתה להשתתף בתוכנית "מחיר למשתכן". כעבור שנתיים נישאה לבן זוג שבבעלותו דירה – וזכתה בדירה בכל זאת.
עם הגשת בקשתה להצטרפות לתוכנית בשנת 2017, אז הייתה רווקה, הצהירה עוזרת היועמ"ש כי "כל הפרטים שמסרתי הם אמת, ברור לי כי שינוי בפרטים הנובעים מקביעת זכאותי מבטלים את זכאותי, גם אם בידי אישור זכאות בתוקף".
למרות התצהיר שעליו חתמה, לא טרחה להודיע על השינוי בפרטיה האישיים לאחר חתונתה. חודש לאחר החתונה נרשמה לפרויקט נדל"ן בקריית אונו – וזכתה. הפרקליטות טוענת כי רק שנתיים לאחר הזכייה, במאי 2020, גילתה המדינה על חתונתה ועל השינוי בפרטיה האישיים שלא דווחו – וזכייתה בוטלה.
עו"ד מנחם עתרה לבג"ץ ונדחתה, ובהמשך גם לבית המשפט המחוזי בתל אביב – שם טענה הפרקליטות בשם משרד השיכון כי עוזרת היועמ"ש ערכה מצג שווא מטעה בעניין זכאותה לדירה. עוד נטען, כי הסכם ממון שהציגה בטענה שהציגה בטענה להפרדה כלכלית מבן זוגה, מה שאמור היה לאפשר לה לזכות בדירה, קיבל תוקף כמעט שנתיים אחרי החתונה, בניגוד לנוהלי המשרד.
עוד עולה, כי בחלק מהתהליך פנתה עו"ד מנחם גם לחברה למשרד, המשנה ליועמ"ש בתחום האזרחי ארז קמיניץ, אבל הוא לא ענה לפניותיה. לבסוף, אחרי רמזים שקיבלה מהשופטת, משכה עו"ד מנחם באר את העתירה.
מטעמה של עורכת הדין עדי מנחם באר נמסר: "היא זו שפנתה למשרד השיכון כדי להסדיר את השתתפותה בתוכנית מחיר למשתכן, לאור השינוי שחל במעמדה האישי. בינה לבין המשרד נתגלעה מחלוקת משפטית שנוגעת ליישום תנאי הזכאות שלה. לעמדתה, היא זכאית להמשיך בתוכנית ולכן פעלה למיצוי זכויותיה בבית המשפט, תוך שחשפה את כלל הנתונים. ההליך הסתיים לפני יותר מחצי שנה".
ממשרד המשפטים נמסר: "גם פרקליטים יכולים להיות בעלי דין בהליכים שונים בענייניהם הפרטיים, ההליך הסתיים במשיכת העתירה".