רק בשבוע שעבר נחשף באומץ אביתר לרנר וחשף בפני המצלמות את החיים של בחור צעיר שמתמודד עם טורט בישראל. מאז חייו התהפכו באופן שלא העז לדמיין – הוא זכה לאלפי תגובות, בקשות להרצאות, הצעות לקמפיינים וגם הזמנה לוועדת החינוך של הכנסת. הוא מרגיש שהפך להיות הפה של רבים אחרים שעדיין מסתתרים מאחורי חומות הבושה, ושיש לו עכשיו תחושת שליחות. "אני חושש שההייפ רגעי, ואני רוצה להשאיר את הנושא על סדר היום", סיפר אביתר.

הפעם היחידה שאביתר בן ה-18 ביקר בכנסת הייתה בסיור קצר עם בית הספר לא לפני הרבה שנים. השבוע הוא חצה שוב את הרחבה, הפעם כאורח של כבוד. יו"ר הכנסת מיקי לוי אמר לאביתר: "ביקשתי להיפגש איתך, ריגשת אותי וריגשת מדינה שלמה. מה שעשית זו שליחות, אין לי שום דרך אחרת לתאר את זה".

 

אביתר לרנר עם תסמונת טורט (צילום: חדשות 12)
אביתר לרנר, "לא ציפיתי שאני אגיע למצב כזה"|צילום: חדשות 12

לאחר הראיון הנוגע שנתן אביתר, יו"ר ועדת החינוך ח"כ שרן השכל כינסה דיון חירום. במהלך הדיון היה חשוב לחברי הכנסת לשמעו את הנוער הצעיר, ונשמעו סיפורים של ילדים שחוו חרמות והתעללויות בבית הספר.

"אני חושב שצריך לחשוב איך משלבים את קבלת האחר בשיעורים", אמר אביתר בוועדה. "לא לעשות הרצאה פעם בחודש או פעם אחת וזהו. צריך לנסות להביא את זה ביום-יום בדרך כזאת או אחרת". אחרי הדיון בוועדה הוא שיתף את תחושתיו: "זו תחושה הזויה ומלחיצה, אבל אני בסך הכול שמח שזה הגיע עד לפה, ואני שמח שהצלחתי להשמיע את הקול שלי. חשבתי שזה לא יגיע למעל מאה אנשים במקרה הטוב, אבל כנראה זה היה צריך לקרות".

 

אביתר לרנר עם תסמונת טורט (צילום: חדשות 12)
לרנר בריאיון עם דנה ויס|צילום: חדשות 12

"לא ציפיתי בכלל לשבוע הזה ולכל מה שקורה. אני מקבל מלא פניות של הזדהות מאנשים שחווים הרבה קשיים, אם זה אבא לילד עם אוטיזם, או בחורה עם טורט שמפחדת לעלות לאוטובוס", הוא מוסיף. "כל קהילת הטורט הגיבה לי שזה נותן להם פוש לצאת החוצה עם זה ויותר לקבל את עצמם".

כמעט בכל בתי הספר בארץ דיברו השבוע על המקרה של אביתר, וניסו ללמוד מהאירוע המטלטל הזה משהו שישנה את המציאות. כולם מבינים שאביתר הוא רק הפנים של רבים אחרים שלא מעיזים להיחשף. "לא ציפיתי שאני אגיע למצב כזה שאני צריך לייצג קהילה מסוימת. אבל כל פעם שרואים את האפקט של מה נותנת החשיפה אז זה גורם לי להמשיך לרצות", הוא מספר.