בלגן באילת גרסת אוגוסט 2022: עבור תושבי העיר ובעלי המסעדות ומקומות הבילוי זה כבר עניין שבשגרה - צעירים שמגיעים לנפוש באילת בחודשי הקיץ מנצלים את חוויית החופש למעשים מפוקפקים ולמעשי אלימות. השנה כבר נתקלנו בתגרה המונית בהשתתפות עשרות בני אדם במסעדת "הלב הרחב" בעיר. "אני הרבה שנים במסעדות ובתחום האוכל, לא נתקלתי ברוע כזה. זה לא רק במסעדה הזאת, זה גם בבתי מלון, בעוד מסעדות בעיר, זה ממש טירוף מה שהולך", אומר צחי בן דהאן, מבעלי המסעדה.
ממש בהמשך הרחוב, בלב אזור הבילויים העירוני, ממוקמת מסעדת ג'ינג'ר. רונן מור, הבעלים של המסעדה, מרגיש כמעט מידי יום שהוא נמצא תחת מתקפה. "הם פשוט מטווחים אותנו - יש פה זכוכיות זרוקות פה לכל עבר, סיגריות, מגבות, דברי היגיינה. הדברים האלה ברגע שנופלים מקומה 7 או 8 יכולים להרוג בן אדם".
בני הנוער שמתארחים במלון שמעל למסעדה, הפכו אותה פשוטו כמשמעו, לפח האשפה שלהם, כאשר הסיגריות שהם זורקים מובילות לעיתים לשרפות. "פתאום אתה רואה עשן בכל המסעדה. אתה רץ החוצה, רואה להבות שעולות והאורחים יוצאים - המסעדה נסגרת לבין 4 ל-5 שעות".
סמים ואלימות בברים כדבר שבשגרה
בברים מספרים לנו שסמים ואלימות זה דבר שבשגרה. בני הנוער מעשנים, שואפים גז צחוק ומכונות ומקללים. ולכן, גם במקומות שלכאורה לא אמורים להיות מוקדי חיכוך, ניתן למצוא מאבטחים. באוגוסט הביקוש בשיאו, וכיום אין חדר מלון אחד פנוי בעיר הנופש של ישראל, אך המלונאים מרגישים לעיתים בדרום הפרוע.
"אני קורא לאילת עיר של הוצאה לפועל" מסביר אלכס (שם בדוי) שעובד בענף המלונאות בעיר. "כל מי שלא יכול לצאת מהארץ, צו עיכוב יציאה, שם את ארבעת גמדים שלו בתוך האוטו, יאללה נוסעים לאילת לנופש. וזו אוכלוסייה לא קלה. הם באים לאילת, הם חושבים שהם קנו את המלון פשוט".
רוב המלונאים האילתיים לא הסכימו שנראיין ונצלם אותם. הם הרי עובדים כל כך קשה על התדמית, בכל פעם שיש איזושהי התפרעות זה משליך על כולם. למרות שמי שאחראי למקרי האלימות הם הנופשים ולא המארחים. מי שבסופו של דבר סופג את השלכותיה של ההתנהגות הקשה הזו הם בעיקר העובדים הפשוטים. במשטרה ובעירייה מנסים לאכוף ולהעביר סמכויות לקב"טים במלונות. בעיר שהוכרזה כ"עיר ללא אלימות" - התיעוד מדבר בעד עצמו.