י', רופא משפחה ממרכז הארץ, הוכר על ידי הביטוח הלאומי כנפגע פוסט-טראומה, זאת בעקבות איומים ממושכים מצד עבריינים שזעמו עליו שסירב להעניק להם מרשמים לתרופות נרקוטיות. הרופא טוען כי הוא התלונן על האיומים בפני מעסיקו ואף הגיש 10 תלונות במשטרה לאורך השנים – אך רק תלונה אחת נבדקה. המשטרה טוענת: "כל תלונה נבדקת ונחקרת ביחס לראיות הקיימות".
הרופא מספר כי האיומים החלו כאשר יום אחד הגיע לקליניקה שלו אדם שלכאורה היה צריך לטיפול, אך עד מהרה התברר כי סיבת הגעתו הייתה אחרת. י' לא ידע שאותו מטופל לכאורה הוא עבריין מוכר בעיר.
אותו מטופל עבריין החל לדרוש מי' שיכתוב לו מרשמים לתרופות נרקוטיות – ללא בדיקה וללא סיבה ממשית. י' סירב לבקשתו ובעקבות כך התפתחה במרפאה עימות ביניהם, שכלל צרחות ואיומים. בין האיומים שספג הרופא, לדבריו, היה "יתלו אותך בכיכר העיר".
אותו עבריין חזר והגיע למרפאה מספר פעמים נוספות. הרופא מספר כי כעבור כמה שבועות הגיע למקום עבריין נוסף שטען בפניו כי הוא מקליט את המפגש ביניהם, ואיים לפרסם את ההקלטה בניסיון לסחוט ממנו מרשמים עבורו ועבור העבריין הקודם.
הרופא המשיך לסרב לבקשתם, והאיומים עליו ועל בני משפחתו המשיכו. בשלב מסוים, י' הגיע לנקודת שבר שבה כבר לא יכול היה לתפקד במרפאה. הוא מספר כי הוא החל לפתח חרדות מפני מטופלים חדשים. נוסף על כך, לדבריו, החלו להתפתח אצלו סיוטים בלילה על מעשי רצח ומעשים קשים אחרים, הוא החל להסגר בביתו ולצמצמם את מפגשיו עם בני משפחה וחברים ואף החל להימנע מלצפות בסרטים אלימים.
בעקבות התביעה שהגיש י' נגד הביטוח הלאומי באמצעות עורך הדין אלישר פיינגרש ממשרד מרקמן את טומשין, החודש הוחלט להכיר בו כנפגע פוסט טראומה בעקבות האיומים שספג ממטופליו, לצד הקביעה שמדובר ב"תאונת עבודה". בימים אלה ועדה רפואית של הביטוח הלאומי תקבע את גובה הנכות ממנה הוא סובל, ובהתאם לכך יזכה לקצבה חודשית לכל ימי חייו.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "כל תלונה המתקבלת במשטרה ומעלה חשד לביצוע עבירה פלילית, נבדקת ונחקרת ביחס לראיות הקיימות וכך גם במקרים אלו. מיד עם קבלת התלונות במשטרה, נפתחו חקירות לבחינת נסיבות האירועים, לרבות גביית עדויות ועיכוב חשודים. נמשיך לחקור ביסודיות כל תלונה המתקבלת במשטרה, הכול במטרה להגיע לחקר האמת".
לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il