החקלאים בדרום, שעומלים במשך תקופות ארוכות על גידול התוצרת החקלאית שלהם בתנאים קשים, סובלים מגניבות בלתי פוסקות. מאיר וגיא, שמגדלים אבטיחים במקשות בדרום, כבר לא סומכים על אף אחד. הם מפטרלים בסמוך לשדות שלהם במטרה למנוע את התופעה - ורק בימים האחרונים הצליחו לעצור כמה אירועי גניבה. חבר צוות בשומר החדש סיפר ל-N12: "מהתיעוד ניתן לראות את התעוזה, החוצפה של הגנבים ואף ניסיון הפעלת כוח ואלימות בשטח - וזה מדאיג".
גיא כחלון, ממושב קלחים סיפר ל-N12: "בכל העונה של האבטיחים יש גניבות. כל כניסה לשטח זה נזק וכל כניסה מונעת גדילה של עוד אבטיחים במקום". לדבריו של כחלון, תושבי הפזורה הם בעיקר אלו שגונבים ופולשים לשטח.
מאיר שלי, חקלאי ותיק, סיפר כי בשנים האחרונות תופעת הגניבות הולכת ומחריפה. לדבריו, רוב הגנבים הם תושבי הפזורה, "אבל בסך הכול זה חוצה מגזרים". שלי תיאר כי השטח בו הוא מגדל את האבטיחים קרוב לכביש 6, וכיצד אנשים נוסעים ליד השדה עם ג'יפים וגונבים תוך כדי. "אני גמור ומותש מזה", הוסיף. רק לאחרונה גנבו מהשדה של שלי כמה טונות של אבטיחים, שהיו מפוזרים על פני 3 דונם, במסגרת ניסוי חקלאי שעבד עליו.
חבר בצוות מבצעי בשומר החדש, אביחי פינטו, סיפר ל-N12 כי כמות הגניבות מהשדה של מאיר שלי היא חריגה ביחס לחקאים אחרים שהוא עובד איתם: "כל יום נגנבים אבטיחים מהשטחים שלו. לרוב, התוצרת החקלאית נגנבת בסופי שבוע, אבל אצלו זאת התמודדות יומיומית".
"מדובר על כמה מאות שקלים לכאורה בכל גניבה, אבל לרוב הגנבים נכנסים על טרקטורונים וגורמים לנזק גדול", תיאר פינטו. "זה פוגע באדמה, זה פוגע בתוצרת ומשפיע על הגידולים בעתיד. קשה להתמודד עם התופעה כי החקלאי לא יכול לעבוד מסביב לשעון, הוא בסוף מתייאש, הוא כל הזמן טרוד. יחד עם מתנדבים ורכזים אנחנו מגבירים נוכחות כדי לעצור את הגניבות"
תמיר אבוקסיס, מנהל מבצעי של השומר החדש בדרום, סיפר גם כן על עלייה באירועי הפשיעה החקלאית מסוג גניבת תוצרת חקלאית. "גניבת התוצרת זמינה ונוחה לגנבים", אמר. "בעקבות נוכחות מוגברת של מתנדבים וצוותי השומר יש גם יותר תפיסות. מהתיעוד ניתן לראות את התעוזה והחוצפה של הגנבים ואף ניסיון הפעלת כוח ואלימות בשטח - וזה מדאיג".
יחידת תקיפה כפרית של מג"ב של 40 לוחמים שנמצאים יום ולילה בשטח, עובדת בשיתוף פעולה יחד עם השומר החדש ומסייעת במניעה ותפיסה של גניבות בתחום החקלאי.