עשרות תושבי ואדי ערה והסביבה פוקדים בשבועות האחרונים את סביבת קיבוץ מגידו ומקיימים הפגנות מחאה בדרישה "לשוב לאדמותיהם ולהשיב את הכפר ההיסטורי". לטענתם, הקיבוץ הוקם על אדמות של הכפר לג'ון, שנהרס במלחמת העצמאות ורוב תושביו ברחו לאום אל-פחם. תושב הקיבוץ ל-N12: "חוששים להיתקל בהם ומקווים שישימו לזה סוף". ראש המועצה האזורית בתגובה: "פועלים במטרה לשמור על שגרת התושבים ולהסיר את חששותיהם".
המפגינים, שחלקם מזוהים עם הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, דורשים את לקבל לידיהם את אדמות הקיבוץ ומבהירים: "לא שכחנו את ההיסטוריה". לפני קצת יותר משבוע, התקיימה הפגנה של עשרות פעילים סמוך לבית הקברות העתיק של הכפר לג'ון, הגובל בקיבוץ מגידו, כשהמשתתפים הניפו דגלי פלסטין, שלטים וגם תמונות של המחבל וליד דקה, שרצח את החייל משה תמם ז"ל ב-1984. ההפגנה התקיימה בהמשך לתהלוכה בהשתתפות אלפים שקיימו בקרבת גדר הקיבוץ ביום הנכבה.
תושבי מגידו מביעים חשש שאירועי המחאה יתלקחו לאלימות ולכניסה לבתיהם. "אנחנו פוחדים שזה יחריף, לא יודעים מה האנשים האלה עלולים לעשות, זה יכול בקלות להגיע אלינו הביתה", סיפר תושב הקיבוץ בשיחה עם N12. "אנחנו מקבלים מסרים מרגיעים שיש פיקוח ביטחוני על ההתרחשויות הללו, אבל גם רגע בודד של אובדן שליטה יכול להיגרר לאלימות. אנחנו כבר מאוימים מהדבר הזה".
הכפר לג'ון נכבש במהלך קרבות מלחמת העצמאות וההשתלטות על האדמות הושלמה עם הקמת בניין משטרה ונוכחות צבאית רבה במקום. הכפר ההיסטורי ננטש ובשלב הבא, הוחלט להקים סמוך אליו את קיבוץ מגידו. ברבות השנים, נשמעו עוד ועוד קולות מחאה וזעקה מצד צאצאי המקום שרוצים לשוב בהקדם לאדמותיהם.
איציק חולבסקי, ראש המועצה האזורית מגידו מסר "כי קיים קשר צמוד בין גורמי ביטחון המועצה לבין המשטרה במטרה לשמור על שגרת התושבים ולהסיר את חששותיהם. במקביל, בוצעו מספר פניות למשטרה על מנת להסיר את האיומים שנשמעים מצד אותם מפגינים".