גינה תל אביבית שקטה ברחוב קליי מנקזת אליה בתקופה האחרונה מאבק איתנים. כבר כמעט שלושה עשורים שהרב חיים גנץ גר בתל אביב ומנהיג את ישיבת "מעלה אליהו" ברחוב דפנה, אך התוכנית להעביר את הישיבה כמה עשרות מטרים לרחוב קליי עוררה מחאה בקרב התושבים, שחוששים לאופייה של השכונה.
אורי, תושב השכונה אליה תעבור הישיבה, מתנגד בתוקף למיקומה המיועד. "אנחנו לא באים לבני ברק ומנסים להמיר אנשים ולהחזיר אותם בשאלה ולגרום להם להיות חילונים. אנחנו לא עושים את זה. זה חוצפה שאין כדוגמתה, אין להם שום סיבה לבוא הנה", הוא טוען.
"אין לנו שום בעיה עם בית הכנסת הזה, אין לנו שום בעיה עם אנשים דתיים, אין לנו שום בעיה עם אנשים שהם שומרי מצוות", מוסיף אורי. "שיחיו פה, שיגורו פה, שיבואו לבית כנסת. אבל להקים פה ברחוב כזה צר, פנימייה כזאת גדולה, עם קו אפס שישתלט אחר כך על הגינה של הכלבים - לזה אנחנו לא מוכנים. אנחנו נילחם, אנחנו ניאבק. הם לא יבואו הנה. ואם הם יבואו הנה יהיה להם רע פה מדי יום ביומו".
גם איתי רוגטקה, ממובילי המאבק נגד העברת הישיבה לשכונה, מדגיש שהמאבק אינו נגד הדתיים עצמם: "לנו אין שום בעיה עם בית הכנסת או עם הנוכחות של הישיבה. אבל באים ומקימים מפלצת כזאת, זה דבר שהוא קשה לנו. אני חושש שאני עם בן הזוג שלי, אני לא חושב שאנחנו צריכים להרגיש לא בנוח לבוא לכאן. ואני חושש שזה מה שיקרה".
מנגד, הרב חיים גנץ טוען בתוקף שמטרתו אינה לשנות את אופייה של השכונה ולכפות את הדת על התושבים, אלא דווקא לצמצם את הקיטוב בעם: "אני הגעתי הנה מקריית ארבע אחרי רצח רבין, כשהמטרה שלי היא שנהיה עם אחד. זו המטרה המרכזית של הקמת הישיבה בתל אביב במקום שהוא הכי מקוטב, להפשיר את הקיטוב. אנחנו מאוד נצטער אם יהיה פה אדם חילוני שלא ירגיש בנוח לידנו. אני ארגיש בזה חיסרון גדול".
חלק מתושבי הרחובות הסמוכים למיקומה הנוכחי של הישיבה דיברו באהדה רבה על מפעלו של הרב גנץ ועל החיים לצד הישיבה. "הציביון שאנחנו מקבלים פה בתור שכונה זה - חיה ותן לחיות. כל אחד מכבד את השני. מה הפחד מלדעת קצת על פסח?", אמרה אתי. צביקה הוסיף: "אני חי פה 15 שנה, שום דבר מלבד אהבה ומאור פנים לא ראיתי".