חשיפה: יו"ר התנועה לאיכות השלטון אליעד שרגא הוא אחד מבכירי עורכי הדין בישראל. במסגרת עבודתו הוא מטיף לטוהר מידות, לערכיות והוא נאבק בשחיתות שלטונית בבג"ץ. כעת, מתברר שלעו"ד שרגא יש צד נוסף - שאותו פגשה ש', שהיתה מכרה שלו שנים רבות. כך פרסמנו הערב (שני) ב"המהדורה המרכזית".
אחיה של ש' היה נכה צה"ל. עו"ד שרגא ייצג אותו וכמה מחבריו מול משרד הביטחון. כשהאח הערירי הלך לעולמו, הוריש את כל רכושו לאחותו, ש', שסעדה אותו. אלא שאז פנו לבית המשפט אחייניו של המנוח ודרשו חלק מהעיזבון. שרגא ייצג את האחות מול האחיינים, ובגישור נקבע כי בניכוי חובות המנוח, תקבל האחות 4.2 מיליון שקלים. עורך הדין שרגא ביקש ממנה שכר טרחה בגובה מעל 1.5 מיליון.
"לא הבנתי מה זה בונוס", שחזרה ש'. "לא הבנתי שמגיע לו עוד חוץ מהשעות גם 20 אחוז, חשבתי שהכול ביחד זה 20 אחוז". האחות ההמומה נועצה בעורכת הדין אסנת הרכבי-לוי שהסבירה על חריגות הדרישה: "בסך הכול הוא השיג לה מהירושה 15 אחוזים. הוא לא השיג לה 65 אחוזים, כי 50 ממילא היה שלה. הוא בעצם נגס ממנה יותר ממה שהוא הביא לה".
ש' סיפרה שהביעה את פליאתה על גובה הסכום בפני עו"ד שרגא: "אמרתי לו 'אתה יכול לקנות בית בכסף הזה', הוא ענה שטרח בשבילי וייצג אותי. חשבתי על זה, אני והוא מקבלים כמעט אותו סכום, זה לא הגיוני. זה הבית שלי, לא שלו".
ש' סירבה לשלם לעו"ד שרגא את שכר הטרחה, והוא בתגובה פנה לבוררות אשר קבעה באופן חד משמעי: "במהלך הבוררות התחוור קיומו של פער ניכר בין התובע, שהינו אחד מבכירי הפרקליטים בישראל לבין הנתבעת, שהינה אישה פשוטה וקשת יום, אשר שמה את יהבה ואמונה בתובע, הן כפרקליט ובן בהיותו איש אמונו של אחיה".
עוד נכתב: "מן הראוי היה כי התובע יוסיף סעיף מפורש בהסכם, שכן מדובר בדרישה חריגה לתשלום שכר טרחה חריג". עו"ד הרכבי-לוי סיפרה ששרגא השיב את כספה של ש' רק לאחר שאולץ להשיבו על ידי בית המשפט. "הוא העביר לה את הכסף ואנחנו הסכמנו מרצוננו לתת לו את 300 אלף השקלים שלא היו שנויים במחלוקת", סיפרה.
בסופו של דבר, פסקה הבוררת לעורך הדין שרגא רק 600 אלף שקלים מתוך למעלה מ-1.5 מיליון שדרש. ש' סיפרה ששרגא התייחס אליה בזלזול ושהטיח בפניה שלא הגיע לה כלום. "הוא אמר לי 'את משוק הכרמל, את בכלל לא עורכת דין, חסרת איי-קיו'. התנהג נורא ואיום. הכל כתוב בפרוטוקולים'", היא שחזרה. "הוא אמר לי 'הבית של אחיך זה בזכותי'. הם הלכו לבג"ץ וקיבלו את הבית באמת דרכו, אז הוא כנראה חושב שהבית שלו. הוא אמר לי שמה שאחי לא שילם, אני אשלם. בהתחלה חשבתי שהוא צוחק אבל מסתבר שלא. הוא שיקר אותי. האמנתי בו והוא רימה אותי".
עו"ד שרגא ביקש לאסור את פרסום המקרה בטענה שהסכם שכר הטרחה שלו הוא סוד מסחרי, אך הבקשה נדחתה. הוא פנה לבית המשפט לקיום פסק הבוררת. מנגד, דורשת ש' לבטל את פסק הבוררת בטענה שלא ייתכן שעורך הדין יקבל כסף מתוך החלק שלו הייתה זכאית בכל מקרה.
תגובת עו"ד אליעד שרגא: מדובר בלקוחה שקיבלה מהמשרד שירותים משפטיים וייצוג משפטי באין-ספור הליכים ובמאות שעות עבודה, במשך 6 שנים ברציפות, בלי ששילמה אגורה אחת שכר טרחה - ולאחר שזכינו בפסק דין שהניב לה מיליוני שקלים - ניסתה לחמוק מתשלום שכר הטרחה שעליו התחייבה בהסכם. לא מדובר באישה קשת יום כפי שמתואר בכתבה - אלא באישה שגרה בווילת יוקרה בצפון תל אביב. לא בכדי הבוררות הכירעה שאנו זכאים לקבל שכר טרחה עבור עבודתנו. תזמון הפרסום אינו מקרי לנוכח הקרבה לדיון התקדימי בבג"ץ בעניין עילת הסבירות".