יונתן לב ארי חלה בלוקמיה כשהוא רק בן 28 - אחד מסוגי הסרטן הקטלניים ביותר. הוא התמודד עם שיתוק בפנים ובגפיים, עבר השתלת מח עצם ובמשך 7 שנים הוא עשה הכל כדי שגופו יחלים, ובעיקר עבד על הנפש. למרות שהידיים שלו עוד לא ממש נפתחו והגידים עוד נפוחים הוא התעורר בוקר אחד והחליט שהוא חוזר לעסוק באהבה הכי גדולה שלו – טיפוס. "במפגש עם הקיר הכוח מתעצם ואני פוגש את כל המוגבלות - הידיים שלא נתפתחות, הכאבים. אבל זו העבודה - כל הזמן להיות שם", מספר יונתן על ההחלטה לחזור לספורט לאחר שהחלים.

יחד עם עמותת "חלאס סרטן" ופרויקט "חבר מרפא חבר", הוא מוביל מיזם של קירות טיפוס לחולים בסרטן בתקווה שהטיפוס יעודד אצלם את תחושת המסוגלות. "אחד המושגים שעלו הכי הרבה זה 'אני לא יכול אסור לי אני מפחד' והם מתמוססים די מהר. כשמישהי אומרת לי 'אני אחרי ניתוח ולא יכולה להרים את היד', אז אני אומר לה אין בעיה תרימי את היד תרגישי איך זה ואם זה כואב - תפסיקי'".

קבוצת קיר טיפוס של עמותת
קבוצת קיר טיפוס של עמותת "חלאסרטן"|צילום: חדשות 12

אחת המטופלות שבחרו לא לתת למחלה לעצור בעדן להמשיך בחייהן היא נועה. סרטן השד האגרסיבי של נועה אובחן בשלב מוקדם וחזר למרות הטיפולים הקשים שעברה. כעת, בזמן הטיפולים היא בוחרת לטפס. "כל אחד עושה לפי היכולות שלו. להצליח לעשות מסלול אחד זה כבר שביעות רצון. אחרי כימותרפיה בכלל לא תיארתי לעצמי שאני מסוגלת", היא משתפת.

"לפני המחלה עשיתי הרבה טיולים, הייקים, בעברי טיפסתי קצת על הצוקים - הייתי מאוד פעילה. מאז הניתוחים לא הרגשתי שאני מסוגלת להרבה", נזכרת נועה. "במפגש הראשון אני זוכרת כמה שפחדתי להיתלות על היד שעברה ניתוח - לא חשבתי שהיא מסוגלת להחזיק אותו. נדהמתי לגלות שאפילו רק לתלות את הגוף שלי זה משהו שאני מסוגלת לעשות, וזהמחזק את הנפש בצורה מטורפת. ברגע שהנפש מחוזקת אני סומכת על הגוף שלי", היא מעידה.

קבוצת קיר טיפוס של עמותת
קבוצת קיר טיפוס של עמותת "חלאסרטן"|צילום: חדשות 12

שלומי, שגילה שיש לו שני גידולים בבטן, משתתף בפרויקט ומשתף שעזר לו בתהליך ההשתקמות. "נכנסתי לתהליך של אבל עצמי. לבכות ללא הגבלה וחייתי בתחושה של מוות", נזכר שלומי ביום שבו הכל השתנה. "החלטתי שאני רוצה לחיות והתחלתי לצעוד בבית חולים. אני זוכר שכמה שעות אחרי הניתוח התחלתי לצעוד. הייתי צריך להתחיל לחדש את כל הגוף ולעבוד על הבטן ועל השרירים. עשיתי את זה ופתאום הרגשתי שהגוף מתיישר".

קבוצת קיר טיפוס של עמותת
קבוצת קיר טיפוס של עמותת "חלאסרטן"|צילום: חדשות 12

בפרויקט של "חלאסרטן" משתתפים עשרות מחלימים בעלי מקצועות מכל תחומי החיים. חלק מהיוזמות כבר אומצו על ידי המדינה ונכנסו לסל השירותים הניתנים לחולי סרטן צעירים. בימים אלו פותח יונתן קבוצת טיפוס נוספת לחולים בתל אביב והוא מקווה שבאמצעות הטיפוס הוא יחזק רבים נוספים בכל רחבי הארץ.