חברת הנדל"ן "רום כנרת" נקלעה לסחרור כלכלי. חלק מהעובדים לא קיבלו שכר בחודש האחרון, ואחרים עזבו בתקופה האחרונה. ל-N12 נודע כי כמה מהם הגישו ביום שישי בקשה לפירוק החברה לבית המשפט המחוזי בתל אביב. העובדים מביעים חשש שהחברה תקרוס, שהם ימשיכו לא לקבל שכר ואף שפרויקטים נוכחיים ייפגעו.
מדובר בשלושה עובדים, לצד שלושה עובדים לשעבר, שהגישו בקשה לפתוח בהליך חדלות פירעון, באמצעות עורכי הדין גיא סרוסי ואוריאל זעירא ממשרדי עורכי הדין סרוסי ושות' וזעירא דוד. מלבד העובדים שהגישו את הבקשה, גם עובדים אחרים העידו בשיחה עם N12 על מצבה הקשה של החברה ועל אי-וודאות ביחס לעתידה.
עוד סיפרו העובדים שמנכ"ל החברה נמצא כעת בחו"ל והפסיק לענות להם לטלפונים. הוא, מצידו, מסר שטס לדובאי כדי לאתר משקיע ולחלץ את החברה מהמצב הנוכחי.
באתר החברה מצוין שהיא אחראית לבניית חמישה מגדלים בני 25 קומות בבת ים בפרויקט יוקרה בשם "SeaTowers", בנוסף לפרויקטים נוספים של מגורים. לצד זאת, החברה אחראית לבניית מרכז מסחר ומגורים גדול נוסף בבת ים, בשם "B-towers".
מהבקשה שהוגשה עולה כי חלק מעובדי החברה לא קיבלו שכר של חודש יולי, והם מביעים חשש שגם השכר של חודש אוגוסט לא יועבר. בנוסף, נטען כי בחודשים האחרונים לא הועברו תשלומים אחרים כמו פנסיה. בבקשה נאמד החוב של החברה לעובדים בלפחות מיליון שקלים. עוד נכתב כי עובדים התפטרו בחודשים האחרונים בדין מפוטרים, בשל הרעת תנאים.
"עקב רצף האירועים התזזיתי שהואץ בשלושת הימים האחרונים, נראה כי אין מנוס מכניסת החברות המנהלות את 'רום כנרת' להליך של חדלות פירעון", אמרו עורכי הדין סרוסי וזעירא המייצגים את העובדים. "לצערנו, הדבר עלול להעמיד בסכנה מוחשית את השקעתם של מאות מרוכשי הנכסים בפרויקטים השונים".
"אין בידי רוכשי הנכסים ערבות על פי חוק המכר, והחברה נמנעה מלהעניק להם עד עתה כל בטוחה משמעותית, מעבר להערת אזהרה בקרקע", הם הוסיפו. "הדבר מזכיר מאד את התנהלות החברות בפרשת פרי נדל"ן, שבה ייצגנו מאות בעלי נכסים".
בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי, הוזכר גם כי בעבר פורסם שהחברה נקנסה בשל הפרת חוק המכר. הנימוק היה שהחברה לא סיפקה ערבות והבטיחה כנדרש את כספי הרוכשים.
מחברת "רום כנרת" נמסר בתגובה: "הופתענו מהתביעה ומהמהירות שבה נערכה. קראנו את התביעה בעיון – עיקרה של התביעה הינה, של עובד לשעבר ואין זה המקום או הדרך להיכנס לטענות נגדיות ויש לשמור על כבודם של העובדים. יש גם סתירות בתביעה לעניין סכומי התביעה. מדובר בתביעה של שלוש מהעובדים שסיימו את עבודתם בחברה לפני מספר חודשים".
עוד ציינו: "יובהר כי כל העובדים לרבות התובעים קיבלו את כל משכורות חודש יוני במלואן. לגבי חודש יולי יש סיבה לאי העברת השכר לעובדים הנ"ל וכאמור אין זה המקום לדון בכך".
"כפי שנראה התביעה טרם הוגשה, אין כל ממש בתביעה הנ"ל שכל כולה מוכתבת על ידי עובד לשעבר. כל מטרתה היא להפעיל לחץ על החברה. שירבוב עניינו של הממונה לחוק המכר אינו נכון וכל מטרתו להשחיר את החברה. החברה הגישה את תביעתה כנגד הדרישה הזו ולראיה התקבל צו עיכוב בתביעת הממונה והנושא נדון בועדת ערר. כך שהפרטים הנזכרים בתביעה אינם נכונים ומסולפים".
"אם נסכם את כל הטענות בתביעה ואפילו לשם השיחה נסכים עם כל המבוקש יסתכמו הדברים בלא יותר מ 50 אלף ש"ח. בטח ובטח לא ב-100 אלף ש"ח אז איך הגיעו לתביעה של 1 מיליון? כיוון ששילמו אגרה של 1,300 ש"ח אז אפשר לתבוע גם מיליון ש"ח כי זה לא עולה מאומה".
"התובע העיקרי אשר מנצח על התביעה ועל כל הרעש התקשורתי – סיים לעבוד בחברה לפני 3 חודשים ומטעמים של רצון טוב החברה החליטה להמשיך לשלם לו משכורת עד חודש יוני 23 וכן לתת לו רכב צמוד עד היום, מטעמים שאין זה המקום להיכנס אליהם, אבל כולם מתוך רצון לעזור לו במצוקתו. תביעתו הינה כפיות טובה על נדיבות לב כלפיו".