מה תעשה המשטרה במצב של משבר חוקתי? ניצב יורם סופר הצהיר היום (שלישי) כי הוא והמשטרה יצייתו לפסיקות בג"ץ - וכי הארגון כפוף אך ורק לחוק, לדין ולפסיקה. 5 ימים אחרי שסירב להתחייב שיציית לבית המשפט, אמר מפקד מחוז חוף היוצא בטקס החילופים שנערך בחיפה כי "צר לי כי צריך לציין את המובן מאליו, אולם לפעמים אין מנוס מכך".
בנאום הפרידה שלו מהמחוז התייחס המפקד היוצא, שמשמש כפרויקטר מטעם המשטרה למאבק בפשיעה הערבית, לתפקידו ואמר כי "האלימות בחברה הערבית משפיעה באופן יום-יומי על כל אחד ואחת במגזר בכל ההיבטים ואף מחלחלת לחברה הישראלית כולה. זוהי סוגיה כבדת משקל שמושפעת ממגוון גדול של גורמים וסיבות אשר רובן אינן נוגעות לפעילות נגד פשיעה".
שעות לאחר רצח מנכ"ל עיריית טירה, אמר ניצב סופר כי הרשויות המקומיות נמצאות תחת לחץ ארגוני הפשיעה והתחייב לפעול למיגור האיום: "כל אלו מחייבים את כלל הגורמים הנוגעים בדבר, ממשלתיים, אזרחיים וביטחוניים לעשות הכול וככל שיידרש למענם. זוהי חובתנו וכך נעשה".
בסוף דבריו התייחס ניצב סופר לסוגיית ציות המשטרה לחוק. בשבוע שעבר הוא השתתף בטקס לצדו של השר בן גביר וסירב להתייחס לנושא בטענה שמדובר בנבואה, וכי "השאלות האלה לא רלוונטיות לנושא". הבוקר הוא התייחס ישירות לתרחיש הזה, ואמר בפירוש: "משטרת ישראל היא זרוע הביצוע לאכיפת החוק, היא בעלת הסמכות לשמירה על החוק בכל מקום ובכל זמן ומכאן אני, כשוטר ומפקד בארגון, כפוף לחוק, לפסיקה ולדין. זו המסגרת החוקית ומקור הסמכות שלי לפעולותיי מאז ומתמיד. זו דרכי".
את נאומו סיכם בהתייחסות לדברים שהשמיע בריאיון לחדשות 12, שבו אמר על המחאה נגד המהפכה המשפטית ש"צריך לטפל ביד קשה בחסימת כבישים של מפגינים", וכי "אם רוצים להפגין בקשר לדמוקרטיה - יש בחירות".
על כך אמר הבוקר ניצב סופר, תוך שהוא מבקר את השר בן גביר כי "כל מי שרומז על דרך פעולה אחרת פוגע במשטרת ישראל. פוגע בסמכותה. פוגע בלגיטימציה שלה ובאמון הציבור. ולא פחות חמור מכך, פוגע במפקדים והמפקדות, בשוטרים ובשוטרות, במתנדבים ובמתנדבות שעובדים כבר חודשים רבים מספור לילות כימים על מנת לאפשר את חופש הביטוי ולאפשר מימוש אזרחי של הדמוקרטיה. זאת דרכנו ואין בלתה. רק בשמירה מלאה על החוק, הדין והפסיקה נמשיך להוביל את המשטרה".