אורחי המלון ב"קלאב הוטל" באילת התלוננו אמש (ראשון) על צריבה בעיניים ובדרכי הנשימה, וריח חזק של גז השורר באחת הקומות. כוחות גדולים של לוחמי אש והיחידה לטיפול בחומרים מסוכנים הוזעקו למקום וסרקו אחר מקור הריח, אז מצאו מיכל "אמגזית" באחד החדרים במלון אשר היה מחובר לכירת בישול שהושארה פתוחה, דבר המנוגד לכללי הבטיחות ויכול להוות סכנת חיים ממשית.
נפגעת אחת ששהתה בחדר סמוך לחדר שבו אירעה הדליפה הועברה לבדיקה רפואית על ידי כוחות מגן דוד אדום שהגיעו למקום. לוחמי האש הוציאו את האמגזית אל מחוץ למלון ואווררו את הקומה עד לשלילת סכנה והחזרת המלון לשגרה.
האירוע אתמול מצטרף לשורת אירועים דומים, מדליפות גז ועד שרפות שמתרחשות במלונות בדרום הארץ בתקופה האחרונה. בכל רבעון מבצעים בכבאות והצלה מיפוי על מנת לבדוק האם הייתה עליה של האירועים, ובמסמך פנימי שהגיע לידי N12 מתברר כי בשנה האחרונה חלה עלייה משמעותית באירועים הללו בבתי המלון בדרום, ביחס לשנים עברו.
בשנת 2018 התרחשו 15 דליקות בתוך בתי מלון בדרום, בשנת 2019 התרחשו 19 דליקות, ובשנתיים לאחר מכן, בהן הקורונה הגבילה את ענף התיירות, הנתונים היו נמוכים בהרבה. אך בשנת 2022, כאשר הענף חזר לשגרה, התרחשו לא פחות מ-38 אירועי דליקה בבתי מלון בדרום הארץ.
בכל הנוגע לפילוח האירועים, על פי תחנות של כבאות והצלה – 26 אירועים הובילו את לוחמי האש של אילת לטפל באירוע, ב-9 אירועים טיפלו לוחמי האש בתחנת דימונה במלונות בים המלח, בשני אירועים טיפלה תחנת באר שבע במלונות בעיר, ותחנת אשקלון טיפלה באירוע אחד.
המסקנות שעלו מחקירת אירועי 2022 הצביעו על כך שלמעלה מ-60% מהשרפות בבתי המלון בדרום – פרצו בעקבות מעשה ידי אדם. 39% בעקבות כשל חשמלי, 32% בעקבות עישון במקומות בחדרים או במקומות אסורים, 16% בעקבות תבשיל שנשכח, 10% בעקבות נרות, ו-3% בעקבות תהליך ייצור ועבודה – פעמים רבות של עובדי המלון או עובדי קבלן חיצוניים.
מאז תחילת שנת 2023 התרחשו עד עתה 13 שרפות בבתי המלון בדרום, 23% מתוכן בעקבות עישון ללא אמצעי זהירות או במקומות אסורים, ו15% בעקבות כשל חשמלי שהתרחש בבתי המלון.
על פי המסמך הפנימי, ברוב השרפות מערכות ההגנה מאש פעלו ומנעו פגיעה בחיי אדם ובמזעור הנזק לרכוש. בנוסף, ברוב בתי המלון יש צוותי חירום שהחלו לטפל באירוע עד הגעת צוותי כיבוי. עוד מצוין במסמך כי באירועים שגרמו לשרפות ניתן למצוא, בין היתר, זריקת בדלי סיגריות דולקות, זריקת גחלי נרגילה ונרות דולקים במקבץ גדול על השולחן.
בכבאות והצלה מסבירים כי "בכל בניין מגורים או בית מלון יש רחבה שנקראת רחבת הצבה, בכדי שיוכלו להציב מנוף של כיבוי אש ולפרוס את הציוד. הרחבה הזאת צריכה להיות סטרילית והרחבה צריכה להיות פנויה, אם הגישה לשם תיהיה חסומה על ידי כלי רכב זה מונע מהצוותים לבצע את התפקיד שלהם כי זה מעכב את החילוץ והכיבוי ויכול לגרום לאירוע גדול ומשמעותי".
גורמים בכבאות מוסיפים: "במלונות, יש הרבה מאוד שטיחים מאוד דליקים, פעמים רבות הם דליקים. אנשים מדליקים סיגריות ואש בחדרים, לעיתים גם מכסים את גלאי העשן במלונות אז הם מכסים אותו – זה סכנה לכל דבר. חדר אחד נדלק במלון, יכול להוביל לאסון מטורף. אם אתה לא תמנע את האירוע הזה בזמן אתה יכול להיות באירוע רע מאוד".