היסטוריה בבג"ץ: שופטי בית המשפט העליון קבעו היום (חמישי) פה אחד כי הסעיף שקובע שאימוץ יכול להתבצע על ידי "איש ואשתו יחד" חל גם על זוגות חד מיניים. בג"ץ קיבל את העתירה בנושא, שטענה כי יש לפרש את חוק האימוץ גם עבור זוגות מאותו מין – שיכולו לאמץ ילדים. עוד לפני קבלת העתירה, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הביעה את עמדתה, שאימוץ על ידי בני זוג מאותו מין היא פרשנות אפשרית. 

לקריאת המסמך המלא

השופטים שהכריעו בעתירה היו פוגלמן שעמד בראש ההרכב, שטיין וכנפי-שטייניץ. הם קיבלו את העמדה שקובעת שכאשר מדובר על אימוץ, גם בני זוג מאותו המין יוכלו לקיים את ההליך בגדר ההסדר הקיים, ולא כחריג. יש לציין כי עתירה קודמת באותו עניין נמחקה ב-2017, בשל התחייבות המדינה לתקן את החוק כך שתבוטל ההעדפה המוקנית לזוגות הטרוסקסואלים.

עם זאת, במהלך השנים האחרונות הליך החקיקה לא הושלם והמדינה אף הצהירה כי אין בעת הזו אופק חקיקתי להסדרת הסוגיה. לכן, קבעו השופטים כי יש להכריע בסוגיה - וכאמור קיבלו את העתירה בנושא.

השופטים הסבירו כי הפרשנות שהסעיף על אימוץ כולל גם בני זוג מאותו מין "אינה חורגת ממתחם הפרשנויות הלשוניות האפשריות". כלומר, כל עוד מדובר באימוץ שמתבצע על ידי מערכת זוגית יציבה. עוד ציין כי שאלת כשירותם של בני זוג מאותו מין לאמץ – כלל לא ניצבה בפני המחוקק. השופט פוגלמן נימק: "התכלית הסובייקטיבית שאותה ראה המחוקק לנגד עיניו הייתה שטובת הילד היא לגדול בתא משפחתי, שכולל זוג הורים – מתוך תפיסה שהקשר הזוגי בין ההורים מהווה תנאי ליצירת תא משפחתי שיש בו כדי לספק לילד יציבות וביטחון".

רן שלהבי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, בירך על הפסיקה: "זהו ניצחון היסטורי והישג פורץ דרך שנותן מעט אור ותקווה בימים הקשים האלה". עו"ד ריקי שפירא רוזנברג מהמרכז הרפורמי הצטרפה: "פעם נוספת הוכח כי מי שמגן על זכויות אדם בכלל, ושל קהילת הלהט"ב בפרט, הוא בית המשפט העליון".
 
גם העותרים התייחסו לפסיקה ההיסטורית. "זוהי קרן אור בתקופה אפלה. מעל לשמונה שנים שאנחנו ממתינים בתור לאימוץ", מסרו שחר גלוברמן ושי גורטלר. גם זוג עותרים נוסף, צפריר גדעון ועדו זיו, בירכו: "מודים לבית המשפט על פסיקתו ששמה קץ להבחנה המפלה שלנו כהורים, שאין בינה ובין טובת הילד דבר וחצי דבר".