פרופ' שקמה ברסלר, ממובילות המחאה נגד המהפכה המשפטית בשנה האחרונה, מצאה עצמה השבוע במרכז סערה, אחרי שחה"כ טלי גוטליב הפיצה תאוריית קונספירציה, והאשימה אותה ב"ניהול קשרים עם גורמי מודיעין על אירועי תופת אוקטובר". בריאיון עימה, ששודר אתמול (שישי) בערב ב"אולפן שישי", טענה ברסלר כי האשם האמיתי הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו, וסיפרה על החשש מפני פגיעה בה ובמשפחתה.
"מכונת הרעל לשנייה לא מפסיקה לעבוד, היא עבדה גם בבוקר של שבעה באוקטובר", טענה ברסלר. "מכונת הרעל מחזיקה הרבה כדורים באוויר ותוקפת מתי שאפשר, מייצרת לעצמה הזדמנויות. לדעתי ולהבנתי - באופן יזום ומכוון. זה היה בעוצמה נמוכה ולא עלה מעל פני השטח, עד שזה התפוצץ השבוע".
חה"כ גוטליב, חברה בוועדת החוץ והביטחון, האשימה את ברסלר בקיום מפגשים עם ראש המוסד דדי ברנע ואת בעלה, איש כוחות הביטחון, בניהול קשרים עם יחיא סינוואר. "לא נפגשתי עם ראש המוסד. בעלי הוא לא סגן ראש השב"כ כמו שטענו, והוא גם לא שוחח עם סינוואר", היא הגיבה על הטענות השקריות. "לא הייתי בחו"ל מאז פרוץ המלחמה, ולא מחקתי אף ציוץ שלי, למעט אחד שבו שיתפתי דברים שכתב אב על בנו הגיבור. הבן הובך מאוד וביקשו ממני שאמחק את זה".
"בכוחו של נתניהו לעצור את הטירוף והוא בוחר שלא לעשות את זה"
"ראש הממשלה נתניהו יכל בשנייה אחת לעצור את כל תאוריות הקונספירציה ולהגיד שהדברים אינם נכונים, ולשים סוף לכל הטירוף הזה, שבאמת מאיים על ביטחון מדינת ישראל, ואלה מילים של ראש השב"כ", הוסיפה שקמה. "נתניהו בוחר לא לעשות את זה, לכן כל התמקדות בגוטליב היום ובמישהו אחר מחר היא לא חשובה. יש כאן מישהו שיש בכוחו לעצור את הטירוף והוא בוחר שלא לעשות את זה".
עוד טענה מובילת המחאה נגד המהפכה המשפטית כי "אני חושבת שהתאוריות השקריות האלה משרתות את נתניהו באופן מסוים. נוח לו להחזיק הרבה אפשרויות באוויר כל הזמן, וכשצריך, להשתמש במשהו ולהסיט את תשומת הלב לשם, להטיל אשמה על מישהו אחר. הוא מוכן שדברים כאלה יישארו באוויר גם על חשבון פגיעה בכוחות הביטחון ועל חשבון פגיעה בבעלי, שהוא איש כוחות הביטחון".
"הפגיעה כרגע נקודתית במשפחה שלי, באנשים שאני אוהבת, בבן אדם שאני נושאת אליו את עיניי בבוקר, ואת הדאגה שלי בלילה. אבל זו בעיה של עם שלם, של אנשים שמקדישים את חייהם למדינת ישראל וגם לאזרחים מן השורה, שזה יכול לקרות גם להם", הבהירה ברסלר. "מה שחשוב זה שאנשים לא יפלו יותר לקונספירציה, ושיבינו שהדבר הזה קיים ושיש מי שזה משרת את מטרותיו. כדי לנצח מכונות רעל זה לא עניין של בן אדם אחד. זה עניין לעם. העם הזה צריך לקום ולהגיד - עד כאן".
"אין תחתית שאנשים לא מוכנים לרדת אליה כדי לפגוע באחדות הישראלית"
על הסערה שחוותה השבוע אמרה ברסלר: "כשנחשפנו לכל הטענות נגדנו, ניסינו להיות מאוד מאופקים. זה לא נעים, זה כואב. לאורך כל חיינו, כל בני המשפחה מגויסים לטובת מדינת ישראל. אבל אין תחתית שאנשים שרוצים לפגוע באחדות הישראלית ובציבור הישראלי לא מוכנים לרדת אליה. כל עוד הדבר הזה פעיל וחזק, אנחנו נהיה תחת מתקפה וינסו לטעת בנו פחד. בוודאי שאני מפחדת, אבל אני פשוט לא מוכנה לחיות בפחד".
כאשר נשאלה אם היא מקבלת איומים, ואם קיים חשש לחייה ולחיי חמש בנותיה, השיבה הפרופ': "יש מהכול, בעיקר ברשתות. הייתי שמחה אם היו מטפלים בתלונות שלנו מהר כמו שמטפלים מהר בתלונות של השרה עידית סילמן".
כח"כ, גוטליב זוכה לחסינות. על כך אמרה מובילת המחאה, שתבעה את חברת הכנסת: "על כך בית המשפט יכריע. אין חסינות כנגד פגיעה בביטחון המדינה אבל גם לא כנגד הטלת אשמה וקונספירציה באזרחים. מעבר לטלי עצמה, אנחנו נתבע גם את כל האנשים ששיתפו את התכנים שלה, את המשמעותיים בהם. אי אפשר לתת לפייק ולרעל ולדיבה להסתובב ברשתות ללא מענה. אם יש משהו שלדמנו גם בשנה האחרונה ובטח ובטח בשבעה באוקטובר - לא יהיה בסד, צריך לדאוג שיהיה פה בסדר".
"יום אחד מישהו יחקור פה לעומק איך השתרשה במדינה תרבות של רעל ופייק, איך עובדת מכונת הרעל. כל הזמן מהדהד לי בראש הציטוט של נתן אשל, שהביאה בשעתו אילנה דיין, ש'הצלחנו להטריף את ה... השנאה היא מה שמאחד את המחנה שלנו'. כשמחברים את זה עם מכונת הרעל רואים שהאמירה 'הצלחנו להטריף' היא לא כללית אלא תוכנית עבודה סדורה שעובדת".
"אזרחי ישראל רוצים בחירות, החזרה לרחובות תהיה של החיילים שנמצאים בעזה"
על ההאשמות כי המחאה הובילה לטבח האכזרי שאירע בשבעה באוקטובר אמרה ברסלר: "הצעד הקיצוני היה לנסות להפוך את מדינת ישראל למדינה שאין בה שלטון דמוקרטי. אלה לא דברים שלי, גלנט אמר ופוטר בגלל שאמר את הדברים האלה. להסתכל על נקודת הקצה ולא על המקורות, זה לעשות עוול להיסטוריה ולמציאות. לו מדינת ישראל לא הייתה דמוקרטית בשבעה באוקטובר היינו היום במצב הרבה הרבה יותר גרוע".
ברסלר הדגישה כי היא לא מתכוונת לרוץ לכנסת בבחירות הבאות, אך הוסיפה כי "אזרחי ישראל רוצים בחירות. הם מסתכלים על הממשלה ואין להם אמון בה. חלקם רוצים בחירות עכשיו, חלקם רוצים אחר כך. אם הממשלה רוצה לדבר על אחדות ולייצר אחדות - צריך למצוא את הפשרה ולהגיע ביחד להסכמה על תאריך לבחירות. החזרה לרחובות תהיה של החיילים שלנו שנמצאים שם בעזה".
הפיזיקאית, שהפכה לאחת מסמלי המחאה נגד המהפכה המשפטית, הודתה כי היו דברים שאמרה או כתבה, שהיא מתחרטת עליהם. "היו דברים שהתנצלתי עליהם במקום. עם זאת, יש ניסיון לייצר סימטריה, לייצר הקבלה בין הדברים. אני חושבת שהשיח שלנו לפעמים אולי היה מכליל. יכולתי לנסות לייצר יותר הפרדה בין ההנהגה של ציונות דתית כזו לבין הציבור המשתייך אליה. מעולם לא התכוונתי לאזרחים עצמם, זאת בדיעבד טעות. היה נכון לעשות את זה אחרת".