על רקע מלחמת "חרבות ברזל" נדחה מועד הבחירות לרשויות המקומיות ל-27 בפברואר 2024, אך למעשה ההצבעה לבחירות המקומיות מתחילה כבר ביום שלישי, 20 בפברואר. הבחירות יתקיימו ב-197 עיריות ומועצות מקומיות וב-44 מועצות אזוריות. סך הכול יש בישראל השנה 7,190,920 בעלי זכות הצבעה.
השנה מתמודדים בבחירות המקומיות 24,910 מועמדים בכ-3,705 רשימות. 801 מועמדים מתמודדים על תפקיד ראש הרשות, מתוכם 83 הן נשים, ו-474 מתוכם הם מתמודדים שלא התמודדו בעבר על ראשות עיר או מועצה בבחירות קודמות.
כל התשובות לשאלות של יום הבחירות:
מתי מתקיימות הבחירות המקומיות?
הבחירות יתקיימו ביום שלישי 27 בפברואר. אם יהיה צורך בבחירות חוזרות, הסיבוב השני יתקיים ביום ראשון 10 במרץ.
איפה ייפתחו קלפיות 8 ימים לפני יום הבחירות?
ההצבעה בקלפיות הצבאיות תחל ב-20 בפברואר. לטובת המשרתים בסדיר, בקבע ובמילואים יוצבו השנה מאות רבות של קלפיות בבסיסי צה"ל בעורף וגם באזורי הלחימה.
האם יוכלו החיילים המשרתים בעזה להצביע?
כן, הקלפיות יגיעו גם לעזה והלוחמים יוכלו להצביע בהן.
איך מצביעים בבחירות המקומיות?
כל בוחר מקבל בקלפי שתי מעטפות הצבעה, אחת בצבע לבן והשנייה בצבע צהוב. בתוך המעטפה הלבנה יש לשים פתק לבן ובו שם הרשימה למועצה. במעטפה הצהובה יש לשים פתק צהוב ובו הבחירה לראש הרשות. ביישובי מועצות אזוריות שבהם מתקיימות בחירות לוועד המקומי - אל תוך מעטפת הצבעה כחולה, יכניס הבוחר פתק הצבעה כחול. בעיריות ומועצות שבהן יש רק מתמודד אחד או מתמודדת יוכלו הבוחרים להכניס פתק ירוק להצבעת נגד ופתק צהוב להצבעה בעד.
היכן לא יתקיימו בחירות בשל המלחמה?
עשרות אלפי המפונים ממחוז דרום וצפון לא יבחרו בבחירות המוניציפליות, והבחירות המקומיות באזורים אלה יתקיימו ככל הנראה לקראת סוף השנה, בחודש נובמבר.
באיזה רשויות לא יתקיימו בחירות?
במחוז הדרום: שדרות, אשכול, שער הנגב, שדות נגב, חוף אשקלון.
במחוז הצפון: קריית שמונה, שלומי, גליל עליון, מבואות חרמון, מרום הגליל, מעלה יוסף, ומטה אשר.
מי זכאי ליום חופש ביום הבחירות?
עובדים שרשומים בו בפנקס הבוחרים ברשות שבה מתקיימות בחירות זכאים ליום חופש. עבור יום החופש הזה זכאי עובד שעבד אצל המעסיק לפחות 14 ימים רצופים לשכרו הרגיל, למרות שנעדר מעבודתו ביום זה.
מי עובד ביום השבתון?
עובדים חיוניים עובדים ביום השבתון.
כמה מקבל מי שעובד ביום הבחירות?
מי שעובד ביום הבחירות זכאי לשכר בשיעור של 200%, או לשכר רגיל בתוספת שעות חופשה תמורת שעות עבודתו בפועל.
האם התחבורה הציבורית פועלת כסדרה ביום הבחירות?
כן, ביום השבתון התחבורה הציבורית המנויה בחוק תפעל כסדרה.
למי מצביעים?
תוכלו למצוא את רשימת המתמודדים בעיר שלכם כאן.
היכן מצביעים?
ביום הבחירות יוצבו 11,614 קלפיות ברכבי הארץ, מתוכן 2,759 קלפיות נגישות מיוחדות וכ-1,400 קלפיות להצבעות מיוחדות. תוכלו למצוא את הקלפי שלכם כאן.
מה שעות פתיחת הקלפי?
הקלפיות ייפתחו בשעה 07:00 ויינעלו בשעה 22:00. ביישובים קטנים, עד 350 תושבים ובקלפיות מיוחדות, הקלפיות ייסגרו בשעה 20:00.
מאיזה גיל זכאים להצביע?
כל מי שנולדו לא יאוחר מיום 7 בנובמבר 2006 (ט"ז חשון ה'תשס"ז), והם רשומים כתושבי הרשות המקומית או המועצה האזורית במרשם האוכלוסין ביום שליפת פנקס הבוחרים. בשל דחיית הבחירות הוקפא פנקס הבוחרים, ולכן גם אם בינתיים מלאו לתושבים צעירים יותר 17 שנים, הם לא יוכלו להצביע בבחירות הקרובות.
מה צריך להביא לקלפי?
יש להביא לקלפי את אחד ממסמכי הזיהוי הבאים: תעודת זהות, דרכון בתוקף, רישיון נהיגה ישראלי בתוקף, תעודה צבאית אישית רשומה בתוקף או תעודת מעבר תקפה רשמית. על אמצעי הזיהוי לכלול תמונה.
מי מצביע בקלפיות מיוחדות?
אוכלוסיות מיוחדות כמו חיילים בסדיר, קבע ומילואים, שוטרים וסוהרים בתפקיד, מאושפזים ושוהים בבתי חולים, בוחרים עם מוגבלות בניידות, נשים השוהות במקלטים, דיירי בתי אבות ודיור מוגן, אסירים ועצירים ועובדים במערכת הבחירות זכאים להצביע בקלפיות מיוחדות - קלפיות שבהן מצביעים באמצעות מעטפה חיצונית שאליה הוכנסו המעטפות הפנימיות עם פתקי ההצבעה. הצבעה בקלפי מיוחדת במקביל להצבעה בקלפי שבה רשומים היא עבירה פלילית. תוכלו למצוא את רשית הקלפיות הנגישות כאן.