מאז 7 באוקטובר, עיריית מעלה אדומים החליטה על מדיניות נוקשה ולפיה לא ייכנסו פועלים פלסטינים לעיר ולאזור התעשייה מישור אדומים. ראש העיר החדש גיא יפרח החליט להמשיך במדיניות קודמו, אך קבלן אחד, בעלה של חברת הכנסת לשעבר אוסנת מארק, קיבל אישור להכניס פועלים פלסטינים לאחד המקומות ההומים בעיר.
מבחינת הצבא אין מניעה להכניס פועלים עם אישור ביטחוני, אבל ראש העירייה יפרח הבהיר שלא יאפשר לסכן את ביטחון התושבים. בעלי עסקים בעיר מתוסכלים משום שכבר יותר מחצי שנה הם מתקשים למצוא תחליף לפועלים הפלסטינים שלא מורשים עוד להיכנס פנימה.
בשבועות האחרונים, כמה פועלים מהכפר הפלסטיני עזריה קיבלו אישור להיכנס למעלה אדומים, באישור העירייה, לטובת עבודות שהזמינה העירייה עצמה. אותם פועלים משפצים את קאנטרי מעלה אדומים, אחד המקומות ההומים בעיר.
שמעון מארק, המעסיק שלהם, הוא הקבלן שנבחר על ידי העירייה לעבודות השיפוץ. מארק מתגורר במעלה אדומים יחד עם אשתו, אוסנת, חברת הכנסת לשעבר מהליכוד. לפני הבחירות מארק הייתה חברה בוועדה המוניציפאלית המצומצמת של הליכוד, שהחליטה באילו מועמדים בערים השונות הליכוד יתמוך. חברי הוועדה תמכו ביפרח, שניצח.
בשיחה עם N12 הבוקר, יפרח חזר על ההנחיה. "חוץ מאזור התעשייה לא נכנסים עובדים פלסטינים, למעט דברים שהם חיוניים מאוד", אמר יפרח. על ההחרגה שניתנה למארק, אמר יפרח כי "זה שקר וכזב, מי שאמר את זה הוא שקרן. אני לא מכיר אישור לבעלה של אוסנת".
גם חברת הכנסת לשעבר טענה בהתחלה שבעלה הקבלן לא מכניס פועלים פלסטינים לעיר. אחרי שהוצגו לה העובדות, אמרה מארק כי "הכול באישור, זה שיפוץ של העירייה". כשנשאלה על המניע הביטחוני, השיבה: "תשאל את ראש העירייה ואת מחלקת הביטחון איך הם אישרו את זה, אתה חושב שזה בגלל אוסנת מארק? אז אתה טועה".
ראש העירייה יפרח מסר בתגובה: "במסגרת הרחבת כניסת עובדים פלסטינים לעיר לטובת צרכים ציבוריים, בהם בניית מוסדות ציבור, אושרה כניסה מוגבלת של עובדים לפרויקטים של כמה קבלנים שונים. אוסנת מארק תמכה במי שהתמודד מול יפרח בבחירות, ותמיכת הוועדה המוניציפאלית ביפרח נעשתה בניגוד לעמדתה של מארק".
אוסנת מארק מסרה בתגובה: "לבקשת העירייה, פועלים נכנסו לעבודה נקודתית. בעלי הוא לא הקבלן היחיד שקיבל אישור לכך. כל ניסיון לקשור בין הוועדה המוניציפאלית של הליכוד לבין האישור הנוכחי הוא אחיזת עיניים".