שנת הלימודים תיפתח בעוד קצת יותר משבוע, אבל זה לא יקרה בבתי הספר התיכונים. השביתה הולכת ונעשית ממשית, כשהמשא ומתן אמש (חמישי) בין יו"ר ארגון המורים רן ארז למשרד האוצר שוב לא צלח והפערים הם אדירים - אין כסף במשרד האוצר לשלם למורים, משום שהכול הלך לכיסוי הוצאות המלחמה. לצד זאת, יש גם בעיות מהותיות מאוד - ומי שישלם מחירים כבדים הם הורים לילדים עד גיל 3.
80 אחוזים מהילדים עד גיל 3 נמצאים בגנים פרטיים ובפעוטונים, כשהמחיר הממוצע לילד נע בין 4,000 ל-5,000 שקלים לחודש. חשוב לציין שלפעמים - יש יותר מילד אחד. בארבע השנים האחרונות חלה עלייה של 20 אחוזים - בכל שנה 5 אחוזים, וכך גם השנה.
ראש הממשלה הבטיח בבחירות חינוך חינם עד גיל 3, אבל כאמור זה לא קרה. במקום זאת, התקיימה מסיבת עיתונאים מפוארת שבה הובטחו הרבה דברים שישפרו דווקא את איכות החינוך. מה קרה מאז? תוכנן תקציב של 400 מיליון שקלים לטובת כך, אך בפועל ייאלצו ההורים להסתפק בתקציב של 200 מיליון שקלים בלבד.
נתון נוסף ומדאיג במיוחד - 70 אחוזים מהמטפלות בישראל מעולם לא עברו שום הכשרה מקצועית. ההבטחה הייתה שיוכשרו לפחות 12 אלף מטפלות בשנה – אך בפועל יש תקציב להכשרה של 5,000 מטפלות בלבד.
כמו כן, המטפלות בגנים הפרטיים קיבלו בשנה האחרונה 10 שעות הדרכה בחודש. בשנת הלימודים הקרובה - יתקיימו פחות מ-4 שעות בחודש. דבר אחד כן יצא מההכרזות, והוא תוספת של נקודות זיכוי במס להורים - אבל רק לאלה שמרוויחים מעל הממוצע. מדובר בעוד החלטה מוזרה מאוד של משרד האוצר, שכן שוב הציבור שיוצא לעבוד, משלם מיסים ומתגייס למילואים - נאלץ להתמודד עם ההשלכות.