במשך 3 שעות נפגשו היום (שלישי) משפחות התצפיתניות שנהרגו בטבח בשבת השחורה לראשונה עם ראש הממשלה נתניהו בלשכתו בירושלים - וכשיצאו הן מסרו הצהרה שבה הודיעו: דרשנו ממנו להקים ועדת חקירה ממלכתית, הוא לא אישר שיעשה זאת. בצאתן מהלשכה קיימו המשפחות השכולות הצהרות לתקשורת, שבה המשיכו לקרוא לחקירת הטבח - ולמצות את הדין עם האשמים.
אייל אשל, אביה של רוני ז"ל שבמשך חודש הוגדרה כנעדרת עד שהתברר שנפלה במוצב נחל עוז, אמר: "ראשית אגיד שאחנו מברכים על הפגישה הזאת ושהוא הקדיש לנו את מלוא הזמן ותשומת הלב וההקשבה. הפגישה הייתה ארוכה, כמעט 3 שעות, והוא ישב והקשיב לנו. אני מצר על כך שהוא לא ממש מבין את הפרטים ועל כך היינו שם - כדי להשמיע לו את הסיפור של נחל עוז". אשל תיאר שתי הבטחות שקיבלו מראש הממשלה: שימור החמ"ל ששרפו המחבלים והפיכתו לאתר מורשת, וכן הקמת אנדרטה סמוך לקיבוץ עלומים, שתוקם לזכר התצפיתניות שנפלו במוצב.
המשפחות קראו לראש הממשלה להקים ועדת חקירה ממלכתית לאתר, כדי להבין את הכשלים שקדמו לטבח ולהפיק לקחים. דרישה זו לדבריהם, לא נענתה. ארז פרייס, אביה של נועה ז"ל, אמר: "בסופו של דבר, גם ראש הממשלה מבין שבנחל עוז קרה אחד האירועים המשמעותיים ב-7 באוקטובר. לצערנו, ראש הממשלה לא אישר שתוקם ועדת חקירה ממלכתית - לפחות לא בעת הזאת. על הדבר החשוב ביותר מבחינתנו - הקמת ועדת חקירה - לא קיבלנו בשורה. את זה ראש הממשלה לא מוכן לבדוק בעת הזו".
בהצהרה התייחסו המשפחות השכולות גם לצורך בשחרור חמש התצפיתניות שעדיין נמצאות בשבי חמאס - לירי אלבג, נעמה לוי, קרינה אגייב, אגם ברגר ודניאלה גלבוע. על כך אמרה גילי לייבושור, אימא של יעל ז"ל: "באנו לכאן גם בדרישה להחזיר את החברות של הבנות שלנו הביתה. אין יותר מקום לעוד תצפיתניות שיהרגו. התפקיד של תצפיתניות לבוא להסתכל על מסך ולא להסיט את המבט. על הפקרה נענשים - כל מי שהיה בדרג המדיני והבטחוני והסיט את המבט אנחנו דורשים שיישלם את המחיר".
שחר אשרם, אחותה של שי ז"ל, הוסיפה: "הסברתי לראש הממשלה שברגע שהבנות מסיטות מבט הן נשלחות לכלא, דרשנו לדעת מה העונש למי שהסיט מבט ועלה במחיר של מעל 1400 נרצחים... אנחנו לא נשתוק ולא ניתן שיניחו את המפתחות, שלא יתפטרו ויילכו הביתה. הם ישלמו את הדין בכל מחיר - ואנחנו נעמוד על כך".