לקראת נסיעתו של ראש הממשלה נתניהו לארה"ב, דני אלגרט אחיו של החטוף איציק, פנה היום (רביעי) לנועה ארגמני בבקשה שלא תצטרף לנסיעתו. "שמעתי בצער רב כי הבעת הסכמה לנסוע עם ביבי", כתב אלגרט. "נסיעה עם נתניהו משמעותה הכרה בכך שהוא לא אחראי למחדל 7 באוקטובר - והוא בעצם משתמש בך להצדיק זאת". אלגרט הבהיר את דבריו ואמר: "הפנייה שלי לנועה נועדה כדי להימנע מלהפגין נגדה בכך שהיא תהיה בפמליה של ראש הממשלה ותיחשף להפגנות. אין כוונה להפגין נגד מי שנוסע עם ראש הממשלה אלא רק נגד ראש הממשלה".
"כבן משפחה של אני חטוף מאושר שהצלחת להיחלץ משם", המשיך אלגרט. "אני מצפה ממך לפעול לשחרור יתר החטופים או לא להוות מכשול לכך. לצערי על פי דעתי חבירה לנסיעה עם ראש הממשלה מחבלת בסיכוי להחזיר את השאר".
בהמשך, הדגיש אלגרט כי יגיע לארצות הברית להפגין - והבהיר: "אם את בפמליה שלו, נמצא עצמנו במצב אבסורדי מפגינים כנגדך, ולא היינו רוצים לעשות זאת. ראש הממשלה הזמין עוד נציגי משפחות שסירבו להזמנה". בסיום הוא קרא לה שוב לחזור בה: "נשמח וננשום לרווחה אם תעשי זאת גם את. תתני את השתתפותך בעסקה לפני הטיסה".
מוקדם יותר הבוקר, מטה משפחות החטופים התייחס לנסיעתו של ראש הממשלה, על רקע המגעים לעסקה. "עמדת המטה היא שנתניהו צריך קודם לקדם את העסקה להשבת כל 120 החטופים ורק אחרי כן לטוס לוושינגטון יחד איתם", הדגישו במטה. "אנחנו נמצאים בישורת האחרונה של המו"מ, צוות המו"מ טס לדוחא בהרכב מתוגבר, דבר המרמז על כך שאנו נמצאים בשלבים סופיים לפני סיכום וחתימה".
עוד הוסיפו במטה המשפחות: "אנו זקוקים לראש הממשלה כאן, זמין, שכל מעייניו נתונים להשבת החטופים, שישים את מלוא כובד משקלו במקום הכי חשוב לעם ישראל בעת הזאת. כי אין ניצחון בלי החזרת כל 120 החטופים הביתה, החיים לשיקום והחללים והנרצחים לקבורה בארצם. לאור זאת החליט מטה משפחות החטופים שלא תצא משלחת מטעם המטה או במימונו. כל משפחה זכאית לפעול באופן עצמאי ככל שנראה לה".
אתמול גורם בכיר בממשל ביידן התייחס למגעים, והבהיר כי "יש הסכמה על המסגרת לעסקה". עם זאת הוא הדגיש שיש עוד פערים בין הצדדים - אך "ניתן למצוא דרך לגשר עליהם". הוא התייחס גם להקשחת העמדות של נתניהו בהצהרותיו בפומבי ואמר ש"לא ברור מה עומד מאחוריהן".
הבכיר האמריקני הוסיף: "חשוב להפריד בין ההצהרות הנוקשות שנשמעו ובין התהליך בתוך חדרי המשא ומתן, שאומנם הוא מורכב וקשה, אבל יש פתרונות. לדברי הבכיר, ניתן לגשר על הפערים בעבודה קשה מבלי להתחייב על לוח זמנים קשוח, גם בגלל הקושי לקבל תשובות ברורות מחמאס בעזה.