אריה דורון, האיש שצמוד אל המפכ"ל דני לוי בשנה האחרונה, ימונה ביום שני הקרוב לדובר משטרת ישראל בדרגת ניצב משנה. על רקע המינוי, צפה השאלה - מיהו האדם שייקח תחת חסותו את חטיבת הדוברות של המשטרה, שמונה יותר ממאה עובדים? אמש (חמישי) במהדורה המרכזית חשפנו שורה של הסתבכויות וטענות נגדו.
הוא תושב קציר, הוא בן 55, נשוי ויש לו כבר נכדים. עד לפני שלוש שנים הוא עבד במתנ"ס דורה בנתניה בתפקיד נציג הקשר של העירייה עם הקהילה האתיופית בעיר. את זמנו הפנוי הוא בילה כמגיש ופנליסט באולפנים של אנשי הליכוד. הוא פרח מול המצלמות וזכה גם לתוכנית משלו, "רביעי פוליטי עם אריה דורון", בה הוא מביע דעה על אירועים בארץ, ונשמע קורא בהן בין היתר: "די עם 'רק לא ביבי'".
החברים בתוכניות האלו לצד אריה דורון הם פעם פעילי ליכוד ומקורבים לנתניהו. כך למשל, אורלי לב, הפעילה החברתית המקורבת לנתניהו ופעילת ליכוד, זו שהפגינה מול בית משפחת פרקש, משפחה שכולה מקיסריה. מרואיין נוסף בולט לשלילה בתכנית של דורון הוא איציק זרקא - פעיל ליכוד שהתפרסם בעיקר בזכות אמירותיו הקיצוניות.
דורון לא מסתיר את עמדותיו וגם את השתייכותו הרשמית למפלגת השלטון. הדבר אולי הכי בולט אצלו זו הערצה לראש הממשלה נתניהו."אני חושב שהאדם הזה הוא אחד האנשים, המנהיגים הדגולים ביותר שקמו למדינת ישראל. הוא נחשב למנהיג הבכיר והמוצלח ביותר", אף אמר. לדורון יש גם ביקורת על המשטרה, על חקירות נתניהו ועל מי שהעז להגיש את כתב האישום.
לפני שלוש שנים, בגיל 52, פעיל הליכוד, המעריץ של נתניהו, הפיל את המיקרופון, לבש מדים, והפך להיות איש הקשר של המשטרה עם הקהילה האתיופית בדרגת סגן ניצב במדור קהילת יוצאי אתיופיה בחטיבת הקהילות של משטרת ישראל. בשנה שעברה, הוא נצמד לדני לוי וכך התקדם; מי שהגיע ללא ניסיון בדוברות, עיתונאות או בכלל - הפך לדובר מחוז חוף של המשטרה, המחוז שמטפל בהפגנות בקיסריה.
קצינים ושוטרים ששירתו תחתיו במחוז סבלו, לטענתם, כבר מההתחלה. בתחילת השנה התלוננו כמה מהשוטרים נגד סגן ניצב דורון במחלקת משמעת, טענו להתעמרות בעבודה. בית משפט השלום בחדרה התייחס באחד מתיקי המעצר למקצועיות של סגן ניצב דורון וקבע: מי שלא מספיק מנוסה בניהול מערכי תקשורת גדולים ולתת את המענה התקשורתי והסברה לציבור - זה עלול להיות מאוד בעייתי.
אותו בית משפט בחדרה כבר פגש את דורון בעבר לא פעם בשל חיבתו לתביעות. באחד המקרים, דורון תבע מעצבת שתכננה את ביתו ודרש ממנה להחזיר לו כספים. השופטת דחתה את התביעה של דורון.
בעמוד הפייסבוק שלו, הוא מצהיר כי למד באוניברסיטה הפתוחה. בדיקה שלנו מעלה כי למרות שנרשם למסלול עם הקלות במדעי החברה והרוח, הוא סיים רק חצי מהלימודים, נתקע עם הקורס באנגלית והפך לניצב משנה, בכיר במשטרה, ללא כל השכלה אקדמית בסיסית. היעדר הכישרון והיעדר הניסיון של חלק מהדוברים בדוברות המשטרה, מביאים לכך שאמון הציבור במשטרה יורד.
תגובת המשטרה: קצין המשטרה שעושה את עבודתו ללא דופי. בדף הפייסבוק של הקצין נכתב כי הוא למד באוניברסיטה, ולא כי השלים לימודי תואר. פסק הדין עסק בסכסוך כספי פרטי לפני כעשור. לעניין שידור תכנים פוליטיים, מדובר בתקופה בה הקצין היה אזרח, בטרם גיוסו למשטרה ומשטרת ישראל לא בוחנת דעות פרטיות של קצינים.