שיראל גולן הייתה אמורה לחגוג הבוקר (ראשון) את יום הולדתה ה-22 עם הוריה, אך אותרה ללא רוח חיים בחצר ביתה במושב פורת שבשרון. אחיה איל האשים את המדינה ב"רצח כפול" של אחותו בשל היעדר תמיכה נפשית מספקת לשורדי הטבח.
"מדינת ישראל רצחה את אחותי פעמיים. פעם אחת באוקטובר, נפשית, ופעם שנייה היום, ביום הולדתה ה-22, פיזית", אמר איל ל-N12. הוא הוסיף כי המדינה מפקירה את שורדי הנובה ואינה מספקת את התמיכה הנדרשת להתמודדות עם הטראומה העצומה שחוו.
המשפחה נאלצה להתמודד לבדה עם מצבה הנפשי הקשה של שיראל בשנה האחרונה. "אימא שלי נאלצה לצאת לפנסיה מוקדמת כדי להיות צמודה לבת שלה", שיתף איל. "אנחנו לא זזנו ממנה מילימטר, ובפעם היחידה שהשארנו אותה לבד זה היה היום – והיא החליטה לשים קץ לחייה".
איל ביקר בחריפות את המערכת הממשלתית על חוסר הסיוע לשורדים. "אף אחד לא עוזר. המשפחות נופלות, והמדינה פשוט זורקת את השורדים", הוא אמר. המשפחה קוראת להעלאת המודעות למצבם של השורדים ולשינוי במדיניות הטיפול בנפגעי טראומה.
האח ביקש להתמקד בזיכרונה של שיראל, כפי שהייתה בחייה לפני שהטראומה של הטבח שינתה את חייה. הוא תיאר אותה כצעירה מלאת חיים, שאהבה את משפחתה ותכננה את עתידה. "אימא שלי לא יכלה להפסיק לדאוג לה מאז אוקטובר", הוא מספר, "אבל כלום לא עזר. עשינו הכול בשבילה אבל זה לא היה מספיק. אני רק רוצה שמישהו במדינה ייקח אחריות, שלא יהיו עוד מקרים כאלה".
המשפחה מתכוונת להמשיך במאבק למען שורדי אסון נובה ולפעול לשינוי המדיניות הממשלתית. "אני רק רוצה שמישהו במדינה ייקח אחריות, שלא יהיו עוד מקרים כאלה", אמר איל.
ממשרד הרווחה והביטחון החברתי נמסר בתגובה: "משרד הרווחה מביע כאב עמוק על מותה בטרם עת של שורדת הנובה, ומשתתף בצער המשפחה וצערה של קהילת נובה כולה. שורדי המסיבות מתמודדים עם אתגרים רבים ומורכבים בתהליכי השיקום והריפוי. המשרד יחד עם קרנות הביטוח הלאומי ושותפים נוספים וביניהם עמותת 'נובה', מעניק מעטפת ליווי ותמיכה לשורדי המסיבות במגוון רחב של מענים במסגרת תכנית 'יובלים'. אנו קוראים לשורדי המסיבות ובני משפחותיהם הזקוקים לסיוע, לפנות למוקד 118 של משרד הרווחה 24/7, למחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות או באמצעות האתר".
לסיוע במצבי מצוקה:
- "בשביל החיים" - סיוע למשפחות שיקיריהן התאבדו: 03-7487771, www.path-to-life.org
- סה"ר - סיוע והקשבה ברשת - Sahar.org.il
- ער"ן - עזרה ראשונה נפשית - 1201
- המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת - 105