לאחר שגילתה על האירוע החמור, אימו של דוד ז"ל, יוליה, שיתפה בתחושותיה הקשות בפוסט קורע לב שפרסמה בפייסבוק, שבו היא תיארה את תחושת ההשפלה והאכזבה בעקבות המעשה. "פוסט של צער, טינה ואכזבה", כתבה יוליה. "היום נסעתי לדוידושקה כמו בכל יום כדי להדליק נר ולהיות איתו. כשהגעתי לבית העלמין, הייתי המומה - שמו בד שחור על דוד שלי, הגיבור שלי, גיבור מדינת ישראל, כדי לכסות את המצבה ואת הצלב". הפוסט עורר הד רחב בציבור, במיוחד בקרב קהילות העולים והלוחמים.
על פי הנוהל המקובל בצה"ל, המצבות של הנופלים מעוצבות בתיאום עם משפחותיהם, תוך שמירה על כבודם ורצונם האישי. לטענת אימו של דוד בוגדנובסקי ז"ל, שעלה מאוקראינה, הצלב החרוט על מצבתו מהווה חלק מזהותו האישית והאמונה בה הוא גדל. עם זאת, נראה שהצלב על מצבתו הפך למוקד מחלוקת. כיסוי המצבה בבד שחור בוצע ככל הנראה מתוך רצון למנוע את החשיפה של הסמל הדתי הנוצרי בטקס הממלכתי.
למרות הכאב האישי, יוליה בחרה שלא להסיר את הבד השחור מהמקום, מתוך כבוד למשפחות אחרות שהשתתפו בטקס. "אני מכבדת את רגשותיהם של הורים אחרים, ואני יודעת איזה כאב יש בכל לב של אימא, אבא, אחות ואח. לא רציתי להפוך את הטקס לשדה קרב", שיתפה בפוסט.
הבחירה שלא להסיר את הבד ולהימנע מעימות בטקס הממלכתי מראה על האצילות וההבנה של האם כלפי המורכבות הרגשית של המעמד, אך יחד עם זאת מגבירה את תחושת האכזבה והכאב האישי שהיא חשה. "אני לא נוגעת במצבות של ילדים אחרים, אז מי נתן לכם את הזכות לגעת בזו של בני הקדוש? אני מאוכזבת, אני בוכה, אני צורחת מכאבים", כתבה יוליה. "חשבתי שדוד שלי, שמסר את חייו למדינה, שאהב את המדינה מעומק ליבו, שהלך לצבא להגן עליי, על משפחתו ועל כולנו, לא שונה מבחורים אחרים ואינו אדם סוג ב'".
בעקבות הפרסום, פנה שר הרווחה לשעבר מאיר כהן לשר הביטחון גלנט במכתב שבו כתב: "'דרך ארץ קדמה לתורה'. הבד השחור הזה הוא דגל שחור לחברה הישראלית. חיילי צה"ל בני כל הדתות נלחמים יחד ולמרבה הצער גם נהרגים יחד. אבקש לפעול באופן מידי ולדעת אם כיסוי קברו של דוד ז"ל נעשה באישור".