תושבים בשכונת רחביה החלו לצאת למאבק נגד ההפגנות שהחלו להתעצם סמוך למעון ראש הממשלה ברחוב עזה בירושלים בשבועיים האחרונים. כ-3,000 תושבי ירושלים הצטרפו לאחרונה לקבוצות וואטסאפ שכותרתן "ירושלים נגד אנרכיה", ובהן מדווחים על אירועים חריגים וקוראים לשמור על מרקם החיים בשכונה.

לדברי תושבים, בהפגנות שהתרחשו בשבועיים האחרונים ילדים קטנים לא הצליחו לחזור הביתה מבית הספר במשך שעות, וקשישים ונכים סבלו מבעיות התניידות. רחל מאיר בת ה-82, תושבת רחוב עזה, תיארה בשיחה עם N12 את חוויית המגורים בשכונה: "פתאום סוגרים את הכביש בלי להודיע מראש. אני רוצה לצאת לקניות ואין אוטובוסים. אנחנו סובלים מרעש נוראי, אני לא שומעת טלפונים כשמתקשרים אליי. אני חושבת שגם להפגנות יש גבולות שצריך לשמור עליהם".
"השוטרים נותנים לי לעבור כשרואים אותי נעזרת במקל הליכה, אבל המדרכות צרות מאוד עם המחסומים שהוצבו", הוסיפה מאיר. "ראיתי במו עיניי אמבולנס שלא נתנו לו לעבור, ושמעתי איש במגפון אומר 'המחאה יותר חשובה'. זה נקרא לחצות את הגבולות האדומים".

בשבועות האחרונים החלו המפגינים בטקטיקה חדשה: לנטוש רכבים על הכביש כדי לחסום את התנועה. תושבת אחרת ברחוב עזה התלוננה: "נוצרים פקקי תנועה איומים ונוראים, ואנחנו נמצאים במצור בתוך השכונה. ההפגנות יוצרות מצבים של אירועים מסכני חיים. רופא שמתנדב באיחוד הצלה סיפר על עיכוב של שעה וחצי בפינוי של פצוע לבית חולים".
"הורים לילדים בחינוך מיוחד לא שלחו אותם למסגרות, כדי שהם לא ייתקעו בהסעה בפקק במשך שעות. קרה גם שילדים בכיתה א' עמדו שלוש שעות בפקקים באוטובוס, לא יכולים לרדת אפילו לשירותים. הם יצאו מבית הספר בשעה ארבע וחזרו הביתה רק בשבע בערב".
מעצב השיער אבי מנקו תלה השבוע על המספרה שלו ברחוב עזה את השלט "רחביה זו שכונת מגורים, נא לשמור על שקט". בתגובה הוא מעיד כי מפגינים קראו לפגוע בדירוג העסק שלו באינטרנט ואף שלחו לו קללות ואיומים.
תושב השכונה אמר: "המשטרה לא נערכה כמו שצריך. מי שמעז למתוח ביקורת על ההפגנות חווה איומים. יש קשישים מרותקים למיטה שבמשך שבועיים ברציפות חווים רעש אימים מתחת לבית. אין לתאר את ההתעללות הזאת. אנחנו לא נגד ההפגנות, אבל האופן שבו הן נעשות פוגע אך ורק בתושבים בשכונה. פוגעים לנו בחופש התנועה ובזכויות בסיסיות. הטענה המרכזית שלנו היא שהחוק לא מאפשר את זה, זאת פגיעה בעשרות אלפי אנשים".

נזק נוסף שנוצר כתוצאה מההפגנות והחסימות המשטרתיות הוא לבעלי העסקים. כך למשל, בר "הזיגמונד" וקפה "קרוסלה" הממוקמים בצומת הרחובות עזה ומטודלה, מפסידים לקוחות רבים בימים של מחאות בשכונה, בשל החסימות המשטרתיות שמגדירות את האזור שטח 'סטרילי'. לאחרונה הגישו בעלי העסקים ברחוב עתירה לבג"ץ בדרישה לקבל פיצויים על אובדן ההכנסות.