ויכוח קולני במהלך ישיבת הנהלה במפעל משפחתי, שבעקבותיו אב המשפחה סבל מאירוע מוחי, הוכר על ידי הביטוח הלאומי כתאונת עבודה. מדובר בהחלטה יוצאת דופן וחריגה של הביטוח הלאומי, שכן הוויכוח היה "בתוך המשפחה" ולא בין עובדים "רגילים". להחלטת הביטוח הלאומי ניתן אתמול (שלישי) תוקף של פסק דין על ידי בית הדין האזורי לעבודה.
האירוע התגלגל לפתחו של בית הדין, לאחר שהביטוח הלאומי דחה בתחילה את תביעתו של האב להכיר בו כנפגע בתאונת עבודה. הוויכוח הקולני, שאירע במהלך מגפת הקורונה, היה בין האב לבין בנו, שמנהל את המפעל. המפעל שמייצר פלסטיק סבל מקשיים כלכליים, בעקבות המגפה, ונאלץ להוריד את מחירי המוצרים. הבן סבר כי יש למכור כמה שיותר מוצרים על מנת לשרוד כלכלית ואילו האב טען כי יש לצמצם את המכירות ולהמתין שהמחירים יחזרו לקדמותם.
חילופי הדברים התגלגלו לוויכוח סוער, שבמהלכו הבן הטיח באב גידופים, קרא לו "אידיוט", "מפגר", "טיפש" - ואף אמר כי נמאס לו ממנו. המריבה התנהלה מול עובד נוסף במפעל, והדבר גרם למבוכה ולבושה בקרב אב המשפחה. הוא חש ברע, וכעבור כמה שעות לקה באירוע מוחי – שבעקבותיו עד היום הוא סובל מנכות, והוא לא חזר לקדמותו.
האב תבע את הביטוח הלאומי ודרש להכיר באירוע כתאונת עבודה, בטענה שהוא התקיים תוך כדי ועקב העבודה, ושהוא זה שגרם לאירוע המוחי. הביטוח הלאומי דחה את התביעה, בטענה שהאירוע התפתח כתוצאה ממחלה טבעית.
בתגובה, האב פנה לבית המשפט ותבע את הביטוח הלאומי בבית דין אזורי לעבודה, באמצעות עו"ד אלישר פיינגרש, שותף במשרד מרקמן טומשין ושות' המתמחה בתביעות נגד ביטוח לאומי. שופט בית הדין האזורי מינה מומחה רפואי לקביעת ממצאים בתיק ולמענה על השאלה ממה נגרם האירוע המוחי.

לאחר שהמומחה הרפואי קבע כי יש קשר מובהק בין הוויכוח לאירוע המוחי, כך שהאב לא היה לוקה בו לולא אותו ויכוח – הביטוח הלאומי חזר בו והכיר באירוע כתאונת עבודה. להחלטה זו נתן בית הדין האזורי תוקף של פסק דין. המשמעות היא שכעת האב יוכל לקבל למשך כל החיים קצבת נכות מהעבודה.