בג"ץ קבע היום (שני) שעל הרבנות הראשית לאפשר לנשים להיבחן למבחני ההסמכה לרבנות, באותם תנאים כמו גברים. השופטים קבעו גם כי המדינה, בשם הרבנות הראשית והמשרד לשירותי דת, תישא בהוצאות העותרות.

לפסק הדין המלא

שופטי העליון סולברג, ברק-ארז וגרוסקופף, אשר חתומים על פסק הדין, קבעו פה אחד שחסימת נשים מלגשת לבחינות מהווה אפליה אסורה שאין לה הצדקה.

הפסיקה אומנם אינה מאפשרת לנשים לכהן בתפקידי דיינות, והרבנות תמשיך למנות רק גברים לתפקידים אלו, אולם היא מאפשרת לראשונה לנשים להיבחן למבחני ההסמכה לרבנות - בדיוק באותם תנאים כמו גברים.

נשים תוכלנה לגשת למבחנים באותם מועדים, באותם שאלונים, על אותו חומר לימוד, ועל ידי אותם בוחנים בדיוק כמו גברים. התעודות שיינתנו לנשים שעוברות את המבחנים תיחשבנה כשוות ערך לתואר אקדמי - ויקנו נקודות זכות בשכר, גישה למכרזים ממשלתיים והטבות תעסוקתיות.

העתירה הוגשה ב-2019 בין השאר ע"י ארגון עתים. המשנה לנשיא העליון סולברג מתח בפסק הדין ביקורת על ניסיונות המדינה לדחות ולעכב את מימוש זכותן של הנשים, "ובפרט לזמן הרב שחלף מאז שניתן הצו על-תנאי", וקבע כי ישלמו לעותרות 50 אלף שקלים.

"זהו רגע היסטורי ומשמעותי לא רק לנשים דתיות, אלא לציונות הדתית כולה", אמר הרב שאול פרבר, יו"ר ארגון עתים. "לימוד תורה של נשים הוא מהמפעלים החשובים והמרשימים של העשורים האחרונים, והיום הוא מקבל סוף סוף הכרה ממסדית שוות ערך. מדינת ישראל אמרה בקול ברור: נשים לומדות תורה מתוך מחויבות, כישרון ויראת שמיים, ויש להן מקום של כבוד בעיצוב חיי הרוח שלנו".

עו"ד אלה סקעת, שייצגה את העותרות יחד עם עו"ד יאיר מבורך שאג, אמרה: "בג"ץ שלח היום מסר חד וברור - אי אפשר להחזיק יותר בהדרה מגדרית במסווה של הלכה. זהו לא רק ניצחון משפטי, אלא צעד חשוב בהכרה הציבורית במעמדן של נשים בתוך הממסד הדתי. נשים שנבחנו ולמדו כמו עמיתיהן הגברים תקבלנה את אותו יחס, את אותה תעודה, ואת אותה לגיטימציה".