שוויון בין אבות לאמהות? במשרד ראש הממשלה בוחנים בימים אלה מודל של חופשת לידה לגברים, המנותקת מזו של בנות זוגם. במשרד בחנו וראו כי בעוד שהחופשה בתשלום המוצעת ליולדות - 15 שבועות - היא סביב הממוצע העולמי, בכל הנוגע לחופשת לידה לאבות ישראל מפגרת הרבה מאחורי שאר המדינות המפותחות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הבחינה נעשית במטרה לראות האם ניתן לשנות את המצב הקיים היום, בו המדינה מציעה לאבות טריים לקחת חופשת לידה על חשבונה רק כחלק מהימים שניתנים לאם הטריה, ורק לאחר שישה שבועות. כתוצאה מהתנאים הללו, שיעור הניצול של אפשרות זו הוא אפסי, רק כחצי אחוז.
התרומה של חופשת לידה לגברים חשובה לא רק לקשר בין האב לילדיו, אלא משפיעה לחיוב גם על שוק העבודה: במדינות המקלות על גברים לקחת חופשת לידה, מצטמצמים גם פערי השכר בין נשים לגברים. כעת בוחנים במשרד ראש הממשלה כמה מודלים שונים שקיימים בעולם ומתמרצים גברים לקחת חופשה לידה, וכמובן גם מה העלות של מהלך כזה.
אחת המדינות שבהן שיעור הניצול של החופשה הוא הגבוה ביותר זו שוודיה, בה כ-90% מהגברים יוצאים לחופשת לידה. בשבוע הבא תשודר במהדורה המרכזית סדרת כתבות בנושא, בה ייבחנו מה הם מקבלים, האם גם בישראל אפשר לעשות יותר וכמובן - מה המחיר של המהלך?