במשרד החינוך אמנם טוענים כי לא חל שינוי במספר ימי החופשה ביחס לשלוש השנים האחרונות, אבל כנראה שגם ההסבר הזה לא צפוי להרגיע את ההורים. אלה ככורעים כל שנה תחת הנטל הכלכלי של מספר ימי החופש שבהם הם עובדים - וילדיהם נמצאים בבית. בשנה הבאה מדובר על לא פחות מ-81 ימי עבודה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בבתי הספר היסודיים יתקיימו בשנת הלימודים הבאה 219 ימי לימוד ובחטיבות הביניים ובתיכונים 209 ימים. כפי שחשפנו אמש, על פי לוח החופשות המעודכן, בשנה הבאה יזכו התלמידים ל-49 ימי חופשה, לא כולל חופשת הקיץ, לעומת 42 בלבד השנה.
מנתוני מכון המחקר של הכנסת עולה כי בישראל ישנם בממוצע יותר ימי חופשה במהלך השנה בהשוואה למדינות רבות בעולם. בישראל, כאמור, מדובר ב-49 ימי חופשה בשנה לעומת 22-27 ימים בקנדה, 26 ימים בשבדיה, 37 ימים בצרפת ו-34-35 ימי חופש בניו זילנד.
לפי מכון המחקר של הכנסת, בישראל נמצאים הילדים 81 ימים (כולל חופשת הקיץ) בבית, בימים שבהם הוריהם נאלצים ללכת לעבודה. לשם השוואה, בדנמרק זוכים התלמידים ל-55 ימי חופש שהם ימי עבודה במשק, באוסטרליה 56, בבריטניה 67, בניו זילנד 60-65, בצרפת 73, בקנדה 59-71, בצ'כיה 54 ובפולין 65-70.
יותר מחודשיים בשנה בלי סידור לילדים
מנגד, ההורים בישראל זכאים למספר ימי חופשה נמוך יחסית למדינות רבות בעולם, הנמוך ביותר בקרב במדינות שנבדקו במחקר. מספר ימי החופש הקבועים בחוק בישראל לעובד בשנה הראשונה עומד על 10 ימים בלבד.
בישראל מספר ימי העבודה של ההורים שבהם לא מתקיימים לימודים, פחות מספר ימי החופשה השנתית שהם יכולים לקחת הוא מבין הגבוהים ביותר מבין כל המדינות שנבדקו - 71 ימים שבהם בעצם אין סידור לילדים - יותר מחודשיים בשנה.
כך למשל באוסטרליה הפער בין מספר ימי העבודה שבהם לא מתקיימים לימודים למספר ימי החופשה השנתית עומד על 37 ימים. באירלנד עומד הפער על 50 ימים, באוסטריה 43, בבריטניה 39, בנורבגיה 42 ובקנדה 51.
בארגון ההורים הארצי הגיבו בזעם להחלטת משרד החינוך להוסיף בשנת תשע"ו ללוח החופשות שבעה ימים. "לא סביר שימי החופשות יהיו אקורדיון שרק מתרחב", טענו בארגון. "הגדלת ימי החופש מגדילים את ההוצאות המשפחתיות בתקופה שהמצב הכלכלי קשה".