שר החינוך מבטיח למורים שיפתור את בעיית השכר: על רקע מחאת המורים שעלתה מדרגה היום (רביעי), כשמאות הפגינו מול משרד החינוך בתל אביב, פנה שר החינוך למורים והבטיח כי יפעל במרץ לפתור את המשבר. "בימים האחרונים צפה בעיה שקיימת עשרות שנים במערכת החינוך וזו בעיית תשלומי המשכורת בצורה מדויקת ובזמן", אמר בנט בסרטון שהעלה לעמוד הפייסבוק שלו והדגיש: "אני נחוש לפתור את הבעיה הזו במשמרת שלי".

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

"כמו שהתמודדנו עם בעיית גודל הכיתות, הסייעת שנייה ולימודי המתמטיקה - כך ניתן לבעיית השכר מענה ועכשיו", הבהיר בנט. "העקרונות שעומדים מול עיניי הם הוגנות ושקיפות - המורים צריכים להבין בדיוק מה קורה ולהבין למה הם מקבלים משכורת כזו - ולקבל את המשכורת המדויקת".

"מה שקרה הוא שקוזזו ל-14 אלף מורים תשלומים עודפים של הוצאות נסיעה, בלי שהודיעו להם מראש, במכה אחת, פתאום לפני החגים", הוסיף שר החינוך. "זאת תקלה חמורה שקרתה מהחשבות. מיד שנודע לי הדבר לפני 10 ימים, הוריתי להחזיר את הכסף למורים שקוזז, מעל 400 שקלים. זה בוצע ושלחנו להם SMS, אם יש מורים שקוזזו להם מעל 400 שקלים - שיפנו למוקדים".

המורים מחו: "מתביישים. בנט תתעורר!"

מוקדם יותר היום, לאחר שבחדשות 2 פורסם לראשונה על כך שמורים רבים הופתעו לגלות כי תלוש השכר של חודש ספטמבר נחתך, למעלה ממאה מהם מהם הפגינו מול משרד החינוך בתל אביב בדרישה לקבל את שכרם במלואו. המפגינים נשאו שלטים וקראו: "דורשים שכר מלא בזמן", ו"בנט תתעורר". מורה שנפגעה מהמחדל סיפרה בהפגנה: "אני הולכת לסופר ומתביישת, כי אני לא מצליחה לקנות חיתולים לבתי התינוקת".

"הגענו לכאן הבוקר כדי לעצור את המחדל המתמשך הזה, את הזלזול בעובדי ההוראה", אמר אייל נמר, מורה בתיכון וממארגני המחאה. "הגענו לכאן כדי להגיד למשרד החינוך - עד כאן".

המפגינים האשימו את מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן במחדל וטענו כי לא מדובר במאבק על שכרם בלבד, אלא גם על רפורמה לשינוי מעמדם של עובדי ההוראה בסדרי העדיפויות של משרד החינוך.

"אנחנו מדברים על רפורמה חדשה על שינוי מעמדו של המורה", קרא נמר. "צריך להעלות את עובדי ההוראה לסדר עדיפות ראשון. קודם כל עובדי הוראה - ואחר כך רפורמות על 5 יחידות מתמטיקה, כי בלעדינו לא יוכלו לבצע את התכניות האלה. אנחנו המפתח לכל דבר ועניין במשרד החינוך, אנחנו מי שמוביל את המדיניות, אנחנו מי שמוציא את הכול לפועל, אנחנו נמצאים בשטח, אנחנו נמצאים עם הדור הבא של מדינת ישראל".

"בנט תתעורר". המורים בהפגנה|צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

המורים מחו על חוסר השקיפות בתלוש השכר שלהם ואף כינוי את סכומי התשלום החודשיים "סוד מדינה". "מדי חודש אנחנו פותחים את התלוש ומשחקים 'חיש גד': לא יודעים מה יש שם", אמר נמר במהלך ההפגנה. "לא הגיוני שעובד הוראה בישראל לא יודע כמה הוא מרוויח. לא הגיוני שאשאל את מנהלת בית הספר ב-31 באוגוסט והיא לא יודעת מה לענות, ולא הגיוני שגם במוקד המיוחד שנפתח לא יודעים לתת תשובות. אנחנו מבקשים לדעת כמה אנחנו מרוויחים, מתי נרוויח את זה, ומה האופק שלנו. לא ניתן להם לשלוח לנו מעטפות סגורות כך שנצטרך להעסיק יועצים שיסבירו לנו מה כתוב בתלוש".

הפגנות המורים, ארכיון (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
"מחדל שכר מתמשך"|צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

גם כשבועיים לאחר שנחשף מחדל השכר המדובר, ועל אף הפרסום באמצעי התקשורת והקמת מוקד של משרד החינוך לפתרון הבעיה, עוד ועוד פניות של מורים הגיעו בתקופה האחרונה לחדשות 2 על כך שהבלגן חוגג. מורים מספרים על טעויות ואי הבנות בתלושי השכר ומדגישים: "כל שנה אותו סיפור, כאילו משרד החינוך לא יודע שהשנה מתחילה ב-1 בספטמבר". מנהלי המאבק טענו כי בשלב כל הפתרונות נמצאים על הפרק, ובכלל זה - גם השבתה. "אנחנו מקווים שההפגנה תפתח את הדלת לשינויים", אמרו.

"אף אחד לא יודע כמה שווה שעת הוראה"|צילום:

נעה, מורה מיוקנעם, סיפרה במהלך ההפגנה על המצב הקשה אליו נקלעה בעקבות המחדל: "אני ובעלי מורים, ויש לנו תינוקת קטנה. החודש קיבלנו 10,000 שקלים פחות מבכל חודש. אני לא מצליחה להתחיל לתאר את הבושה של להגיע לסופר ולא להיות יכולה לקנות חיתולים ואוכל לתינוקת. אני לא רוצה לחשוב מה קורה למשפחות שאין להם תמיכה כמו שלנו יש. אני עומדת שם ורוצה לבכות".