גולשים באינטרנט, לא מוכנים ללמוד עם מוגבלים וערבים ולא רוצים לשרת בקרבי: אלו הם בני הנוער בישראל, בשנת 2010.
התמונה שעולה מסקר שערך פרופ' קמיל פוקס לרגל כנס "העיר" לחינוך בחיפה מחר, בו יש מדגם של 502 נשאלים ומפורסם לראשונה כאן בחדשות 2, מציגה מצב עגום למדי. לא פחות מ-59% מבני הנוער בגילאים 16-18.5 אמרו כי הם אינם מוכנים לשרת ביחידה קרבית.
מתוך 83% מהנשאלים שענו כי הם "רוצים להתגייס", רק 41% ענו כי הם מוכנים לשרת ביחידה קרבית.
עוד עולה מהסקר שהאינטרנט בכלל, והרשתות החברתיות בפרט, משחק תפקיד מרכזי בחיי בני הנוער. 88% אמרו כי הם מחוברים לרשתות החברתיות. 30% מהם גולשים ברשתות החברתיות 2-4 שעות ביום, ואילו 27% הודו כי הם נמצאים ברשתות החברתיות מעל 4 ארבע שעות ביום אחד.
50%: לא נלמד עם ערבים
כשנשאלו על הבילוי המועדף עליהם, ענו רוב בני הנוער, 67% מהם, כי הם מעדיפים מפגש עם חברים. 32% יעדיפו הופעות מוזיקה, 27% יעדיפו לבלות בגלישה באינטרנט ו-9% אוהבים לבלות דווקא בשתיית אלכוהול.
למרות שגלישה באינטרנט אמורה לפתוח את בני הנוער לעולמות רבים חדשים, נראה שהדעות הקדומות עדיין לא נעלמו. 32% מהנשאלים הודו שאינם מוכנים ללמוד עם מוגבלים, 50% הודו שאינם מוכנים ללמוד עם ערבים ו-23% אמרו שהם לא ילמדו עם הומוסקסואלים בכיתתם.
בסקר נשאלו התלמידים גם על סוגיית גלעד שליט. 54% מהם ענו שיש לשחרר את המחבלים שחמאס דורש תמורת גלעד שליט, ו-46% אמרו "לא".
בעקבות פרסום הסקר בחדשות 2, ארגוני אלו"ט ואקי"ם יפעלו להכנסת תכנית לאומית ממלכתית להטמעת עמדות חיוביות כלפי אנשים עם מוגבלויות ופיגור שכלי.