אפליקציית סיקרט התחילה דווקא בתור משהו טוב - היא נועדה לאפשר לגולשים לשתף את סודותיהם עם חבריהם בפייסבוק באופן אנונימי לחלוטין. אבל אז הגיעו אליה בני הנוער, דבר שגרם לשינוי מטריד בעלילה ובייעוד של הרשת החברתית החדשה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תוך זמן קצר החלו בני נוער רבים גם בישראל להוריד את האפליקציה והרשת הידידותית התמלאה בהשמצות וגידופים של הצעירים נגד חבריהם שלהם. כל זה תחת מעטה האנונימיות שמאפשר לפגוע באחר ללא כל חשש.
בני נוער רבים מעידים כי האפליקציה הפכה לאחרונה לפופולארית אפילו יותר מפייסבוק, אך גורמת לנזקים כבדים. "רשמו עליי שאני מכוערת ושאני השרמוטה של מעלה אדומים - אני אפילו לא ידעתי את הדברים האלה עליי", סיפרה נערה בת 16 שגילתה שהיא מככבת בסיקרט בעל כורחה.
האפליקציה מבטיחה סודיות מלאה למשתמשים, כלומר לנערים ולנערות שנפגעים ממנה אין כל סיכוי לדעת מי מפיץ עליהם שמועות, אך הם יודעים שכל החברים שלהם והחברים של החברים שלהם נחשפים למידע. "כל הביטחון שהיה לי ירד לי", סיפרה אחת הנערות. "מאז אני בקושי יוצאת, אני מקבלת תגובות גם ברחוב".
גם הצעירים של מועצת התלמידים הארצית גילו בסיקרט דברים קשים שנכתבו עליהם. "תוך 20 שניות אני רואה שכתבו עליי מתי תתאבדי כבר", סיפרה גיל לנדאו בת ה-15 מפתח תקווה. "זה לא נעים. אחרי זה גיליתי מי זה היה, והוא אמר לי שזה היה בצחוק". הם החליטו בשל כך להכין סרטון הסברה, שנועד למנוע פגיעה נוספת בצעירים.
"בשלושה שבועות האחרונים אנחנו מוצפים במאות, אם לא אלפי פניות של גולשים שקיבלו איומים, השמצות, הטרדות וביריונית רשת", אמר גלעד האן, מומחה ומרצה לעבירות ברשת. "האפליקציה הזאת משמשת לפגיעה מאוד מאוד קשה".
מכת הסיקרט כך נראה לא פוסחת על אף נער ונערה, כולם שם כדי לא לפספס את מה שכותבים עליהם, וזו בדיוק הבמה למי שמחפש לפגוע ולהעליב. השאלה שעולה כעת היא האם ההורים, מערכת החינוך ומקבלי ההחלטות יצליחו לשים לזה סוף, והאם הם יצליחו לטפל בזה בזמן לפני שהאלימות ברשת תעבור לעולם האמיתי.