בשנות ה-60 וה-70 סדרת הספרים שעסקה בילדים מסביב לעולם - "נוריקו-סאן הילדה מיפן", "דירק הילד מהולנד" ו"אלה-קרי הילדה מלפלנד" - הפכה לשם דבר בבתים רבים בישראל. מנקודת המבט של ילדים כבני ארבע, הילדים שליטפו איילים ולבשו קימונו יחו את החלום. היוצרת הדוקומנטרית דבורית שרגל החליטה לצאת למסע בלתי אפשרי אחר גיבורות ילדותה - והשקיעה כמעט את כל חסכונותיה לצורך סגירת המעגל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"כל מי ששמע ממני שאני הולכת לחפש אותה, חשב שנטרפה דעתי. אף אחד לא האמין שאני אצליח בזה, אבל אני לא ויתרתי", סיפרה שרגל שתיעדה את החיפוש בסרט "איפה אלה-קרי ומה קרה לנוריקו-סאן" שיוקרן בסינמטקים בחודש דצמבר. "הם היו ספרים יוצאי דופן כי היו בהם ילדים אמיתיים - הספרים היו מצולמים ולא מצוירים, והילדים האלו הפכו לחלק מהחיים שלי. הם היו מעין חברים שלי".
דרך פייסבוק הגיעה שרגל אל מחברת הספר על אלה-קרי מלפלנד, "שעדיין חיה בלפלנד, יחד עם האיילים שלה. היא גם מלטפת אותם וגם אוכלת, אני חושבת", לדברי שרגל. גם בגיל שבעים, אלה-קרי זוכרת בגעגוע גדול את הצלמת השוודית שנשבתה בקסמה, אנה ריבקין בריק - שבאופן מפתיע קבורה דווקא בישראל.
גם לילד ההולנדי דירק הגיעה שרגל, והמאמץ הקשה ביותר היה באיתור נוריקו-סאן. "באמת עברו 58 שנים, זה מדהים. חשבתי שזה נקבר והסתיים באלבום צילומים. לא ידעתי שקוראים את זה בכל מיני מדינות בעולם. לא יכולתי לקרוא את זה, לא ידעתי שסופרת מפורסמת כתבה ספר. לא היה לי שום מושג", סיפרה בהתרגשות הילדה היפנית שהפכה לכוכבת.