אבידה גדולה למוזיקה הישראלית: הזמר והיוצר יגאל בשן הלך לעולמו היום (ראשון) בגיל 68. בשן החל את דרכו המוזיקלית עוד בגיל התיכון ונמשכה יותר מחמישה עשורים. ב-2016 הוא סוף סוף זכה להכרה בפועלו כיוצר כשהוענק לו פרס מפעל חיים במוזיקה מטעם אקו"ם. הוא נמצא ללא רוח חיים בביתו בתל אביב והותיר אחריו את אשתו מיקה ושני ילדים.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"בצער רב ובכאב גדול אנו מודיעים על לכתו של אהובנו יגאל בשן, איש משפחה חם ואוהב, אומן ויוצר", מסרה המשפחה בהודעה. "פרטי הלוויה יפורסמו בהמשך".
בשן זכה במהלך הקריירה שלו בפרסים רבים, בהם ארבע פעמים בתואר "זמר השנה", אבל כשהודיעו לו לפני שנתיים וחצי שהוא יקבל את פרס מפעל החיים, ההתרגשות שאחזה בו הפתיעה גם אותו. בריאיון האחרון שלו ל"חדשות" לקראת קבלת הפרס הוא סיפר כי "אמן ותיק צריך להמציא את עצמו מחדש כל הזמן".
בשן סיפר שהוא מרגיש "סוג של הקלה" ואושר על ההכרה בו לא רק כזמר מבצע אלא גם כיוצר מוזיקלי. מעטים יודעים שהוא כתב והלחין שירים רבים, בהם גם "הופה-היי". "הטראומה הגדולה שלי כיוצר הייתה כשכתבתי את השיר 'הופה-היי' לגידי גוב", הוא סיפר בריאיון. "שבוע אחרי זה שרתי את השיר הזה בהופעה שלי. אחרי ההופעה ניגש אליי מישהו ואמר לי 'תגיד לי, למה אתה שר שירים של גידי גוב?'. השיר כבר לא שלי תוך יום. לקבל הכרה כיוצר, בגילי, עכשיו, מתאים לי ואני מאוד מרוגש מזה".
בשן בן ה-68 הוא בן דורו של הזמר גבי שושן ז"ל שהתאבד בפברואר 2016. "הגבתי קשה כמו כולם, עצוב", סיפר בשן. הוא הסכים עם הטענה שעלתה אחרי מותו של שושן לפיה הגיע הזמן שאמנים ותיקים יקבלו את הכבוד והסיוע המגיע להם. "המקצוע הזה הוא מקצוע. במיוחד בארץ קטנה כמו שלנו זה שאתה חייב להתחדש ולהמציא את עצמך מחדש כל פעם. זה נורא קשה. זה לא קל. זה קשה כל הזמן", אמר בשן.
הפרס הגיע בעיצומם של ימים קשים שעברו על הזמר. הוא אושפז פעמיים בין 2014-2016 כשהגיע לבית החולים עם פצעי דקירה בחזה בנסיבות מסתוריות שלא התבררו עד היום. בשן נמנע לשתף את התקשורת או את הסובבים אותו מה בדיוק קרה. כתוצאה מכך נעדר מהבמה במשך כשנה וחצי.
"עברתי תקופה קשה. אני מאמין שהיא מאחוריי ואני עם הפנים קדימה", סיפר. מאז בשן לא הוציא אלבומים חדשים אך הוא הופיע מדי כמה חודשים, כשהאחרונה הייתה בחודש שעבר. הופעתו האחרונה הייתה לפני עשרה ימים.
הקריירה שיצאה לדרך עוד בתיכון
בשן נולד בשם יגאל בשארי ב-11 בספטמבר בראשון לציון. עוד בזמן לימודי התיכון הוא החל לעסוק בתחום הבידור כאשר הקליט שירים עם בת כיתתו, הזמרת שלומית אהרון, ואף שיחק במחזמר "איי לייק מייק". עוד בטרם גיוסו לצבא הוציא בשן תקליט ראשון, וזכה בעקבותיו בפרסים "זמר השנה" ופרס "כינור דוד".
לקראת גיוסו זכה בשן לחיזורים מצד בכירים רבים בצבא, שרצו שיצטרף ללהקה שבפיקודם. בתום מסע שכנועים הצטרף ללהקת פיקוד הצפון של האלוף דאז דוד (דדו) אלעזר, והיה סולן הלהקה בשירים המצליחים "לצפון באהבה" ו"מתוק מתוק", שנבחר לשיר השנה. לאחר שחרורו שב לקריית הסולו המצליחה, וזכה בשנית בתואר "זמר השנה". כמו כן הגיע למקום הראשון בפסטיבל הזמר המזרחי.
בשנת 1974 שיחק בשן בסרט "שרית" והוציא את האלבום "קפה אצל ברטה". שיר הנושא של האלבום זיכה את בשן בפעם השלישית בתואר "זמר השנה", וזמן קצר לאחר מכן הוציא בשן את הלהיטים "יש לי ציפור קטנה בלב" ו"בואי נעשה לנו חג".
זכה להצלחה בקרב מבוגרים וילדים
בסוף שנות ה-70 בשן הקליט שלושה אלבומים באנגלית, בהם כתב עבורו בין השאר אלטון ג'ון, ובמקביל השתתף בפסטיבל שירי הילדים עם הלהיט "ילד פלא". בשנת 1981 יצא לרדיו שירו המפורסם "סיון", ובשנה זו שר בשן את שיר האליפות של הפועל תל אביב. לאור הצלחת אלבומיו והופעותיו, זכה בשן בפעם הרביעית בפרס זמר השנה.
בהמשך שנות ה-80 חבר בשן לעוזי חיטמן ז"ל וליונתן מילר והקים עמם את שלישיית "כמו צועני". ההרכב זכה להצלחה גדולה וגם השתתף בקדם אירווזיון, אך לאחר שלא זכו השלושה במקום הראשון, מיהרו להוציא לרדיו את השיר "אנחנו נשארים בארץ". בין שאר להיטי ההרכב: "כמו צועני" ו"אל תגעו באהבה".
במקביל, פנה בשן גם לקהל הילדים ושלישיית "הופה היי" בה היה חבר זכתה להצלחה גדולה במכירות תקליטים, בהופעות ובתכנית טלוויזיה מצליחה בשנות ה-80 וה-90. כמו כן שר בשן את שיר הנושא של הסדרה "נילס הולגרסון" ואת שירי הילדים "אדוני ראש העיר" ו"ציגלה ביגלה". במקביל לעשייתו המוזיקלית הקים בשן משרד הפקות למוזיקאים ישראלים והגיש תכנית רדיו ברשת ב'.