בשבת צילמו בחדר האוכל של קיבוץ גליל ים את הפרק הבא של "משיח", והייתה התרגשות כי ליאת הרלב הנשגבת משתתפת בו. "משיח" היא סדרת הרשת המדוברת עכשיו. היא מסתובבת סביב דמות של בעל אורחן פתטי עם שאיפות לתהילה שנתקע בשנות ה-80.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
זה בגדול פרויקט של שלושה אנשים. ככה זה במדיה החדשה, הפקת גרילה. אין כסף, אין עניינים, הכל קטן, הכל רזה. הם הכותבים, השחקנים, המפיקים, עורכי הוידאו והבמאים. יש כבר מאות אלפי צפיות ביוטיוב לשבעת הפרקים שעלו עד עכשיו. זה ויראלי.
"המסך הוא אותו מסך", הסביר לחדשות 2 אודי כגן, מיוצרי הסדרה "משיח" שאף מגלם את הדמות הראשית. "זה כבר לא משנה להם מאיפה זה מגיע - מקולנוע, טלוויזיה או אינטרנט. וזה משמח אותי מאוד כי זה אומר שאנשים לוקחים ברצינות את הדבר שאנחנו עושים ולא מתייחסים אלינו כמו לאח המפגר".
"עדיין חולם לעשות תכניות טלוויזיה"
"ניצה ולחם" התחילה לפני שבע שנים. זו סדרת הרשת הוותיקה והמוערכת בז'אנר עם עשרות פרקים והרבה דיבור. רועי כפרי כבר זינק ממנה למעמד של כוכב, כולל פינה ב"ארץ נהדרת" בעונה הקודמת וכולל פרסומת לפפסי. "ניצה ולחם" היא נטו ההומור הפרטי של ניב מג'ר ורועי כפרי. זה הומור נונסנס שאם אתם צריכים בשבילו הסבר, אז צעירים אתם כבר לא.
הרזון הקיצוני של ההפקות בסדרות הרשת הוא אידאולוגיה והוא חלק מהעניין עצמו. שניהם אנשי מקצוע ויודעים לצלם ולערוך הרבה יותר מהודק ואסתטי ממה שרואים ב"ניצה ולחם". כן, זה בכוונה נראה כך. "זה חלק מהקסם של העניין בעיניי, אני מאוד אוהב את זה", אמר מג'ר. "זה גם מאוד יפה לקומדיה, לא להשתגע עם הפקות מוגזמות ואפילו צילום שנראה טוב מדי".
אצלנו סדרות הרשת הן עדיין בעיקר סביב הומור נונסנס. בארצות הברית יש הרבה שמבוססות על משחקי מחשב, פנטזיה או ריאליטי. "הטלוויזיה נתקעה על איזשהו מקום שלא באמת מאפשר תכנים שמעיזים קצת. האינטרנט מצד שני קיבל הרבה מקום בחיים של אנשים. השילוב הזה כנראה עושה משהו באמת. אני נורא רוצה שהטלוויזיה תעז יותר. אני עדיין חולם לעשות תכניות טלוויזיה".
"אני מחכה למהפכה"
"מיקרוגל" הם החבר'ה החדשים. סדרה שכולה מתרחשת בזמן ההמתנה המשותפת, המביכה לפעמים, ליד המיקרו במשרד. "ביוטיוב רצוי מאוד שזה יהיה קצר, כמה דקות", הסביר מתן שרון, מיוצרי הסדרה. "זה מאוד ממוקד. קומדיה זה טיימינג, אז אין לך דרך להיות יותר טוב בטיימינג מאשר לתת לך מעט זמן". לא מזמן הם זכו בתחרות יוצרים ברשת. הזכייה הפתיעה בעיקר אותם, כי התקוות שלהם היו מקסימום לבירות חינם.
"יש לי חברים יוצרים שבוכים: 'יש לי סדרה, 12 שנה מנסה להכניס אותה לטלוויזיה'. אז תקום ותלך לצלם את הסדרה הזאת!", קרא אודי כגן, מיוצרי "משיח". שותפתו ליצירה, דנה פוליג, הוסיפה ש"אנשים יושבים, כותבים סרט חמש שנים, מקבלים מימון מהקרן אחרי חמש שנים, שוכחים בכלל על מה הסרט... הימים האלה נראים לי כל כך מיושנים ועתיקים, בכלל ההמתנה ל'כן' של מישהו. אנחנו רוצים עכשיו לעשות את זה, ועכשיו שזה יעלה, ועכשיו שנדע אם זה מוצלח".
"לפני 'משיח' כל מה שרצינו זה שיקנו את 'משיח' ואת הסדרה הקודמת", הודה כגן, אבל הבהיר: "אחרי 'משיח' כל ערוץ טלוויזיוני פנה אלינו בקונסטלציה כזו או אחרת, ואנחנו לא רוצים כבר. כי בשביל מה? לקבור את הסדרה? להרוג אותה? שלא תהיה לנו עליה שום שליטה?".
"דווקא ככל שאנחנו מתקדמים ויעני יש יותר ערוצים, אין באמת", אמר ניב מג'ר, מיוצרי "ניצה ולחם". "אין לי איפה לעשות נונסנס עכשיו. אני מחכה למהפכה. אני אחכה כנראה עד שאני אמות, אבל אני אחכה".