משרד הבריאות קיבל דיווחים על כך שצוותים רפואיים השתמשו בחומרים לחיטוי מכשירים וציוד רפואי על מטופלים בבתי חולים - כך נודע לראשונה לחדשות 2 Online. מנהל אגף הרוקחות, ד"ר אייל שורצברג ומנהל אגף האמ"ר (אביזרים ומכשירים רפואיים) במשרד הבריאות שיגרו מכתב בנושא לכלל מנהלי בתי החולים הכלליים והממשלתיים בשבוע שעבר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
למכתב, שהעתק שלו הועבר גם למנכ"ל משרד הבריאות ובכירים נוספים במערכת הרפואה בישראל והגיע לידי חדשות 2 Online נכתב כי לאגף הרוקחות הגיעו דיווחים כי נעשה שימוש באמ"ר המכיל כלורהקסידין וחומרי חיטוי אחרים על גוף האדם. "אנו מבקשים להזכיר כי חיטוי גוף האדם יעשה אך ורק בתכשירים אשר הוכחה יעילותם, איכותם ובטיחותם, ואין לעשות שימוש למטרה זו באמ"ר או תמרוק שאינם רשומים למטרה זו".
במכתב ציינו ד"ר שפר ושורצברג כי "השימוש בחומר הרשום באמ"ר מיועד רק למטרות חיטוי ו/או ניקוי ציוד ו/או מכשור ו/או אביזר רפואי". בנוסף, הורו הבכירים למנהלי בתי החולים להעביר את תוכן המכתב לכלל הצוותים המטפלים ולמחלקות הרכש.
"אסור שמקרים כאלה יקרו"
גורם במערכת הבריאות אמר כי "מקרים אלה, גם אם לא נגרם נזק חמור לגוף, אסור שייקרו והם יכולים להעיד על כשלים בהתנהלות הרפואית בתוך בית החולים. בכל מקרה, כל שימוש בחומר שלא מיועד לגוף האדם עשוי לגרום במקרים מסוימים לנזק, גם אם לא מיידי אלא עתידי ועל כן יש להישמע להנחיות".
במשרד הבריאות אישרו את הפרטים ומסרו בתגובה: "מדובר בסיכון נמוך ובעניין רגולטורי. אמ"ר לא מיועד לגוף האדם, אלא לחיטוי מכשור, ואילו חומר חיטוי לגוף האדם מוגדר כתכשיר רפואי. ישנה חשיבות בהפרדה הרגולטורית היות ומדובר במטרות שימוש שונות ותהליכי ייצור ובקרה שונים כמו גם התאמת התכשיר/מוצר לחומר אותו אמור לחטא".
במשרד ציינו כי המטרה שלהם היא להעלות מודעות מטפלים וגורמי רכש.
לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv