"אל תפנו את לוטם, היא זקוקה לעוד זמן בבית החולים": את הקריאה הזו משמיעים בימים האחרונים שרון וסיגי סיבוני, הוריה של לוטם בת ה-14 שמאושפזת בבית לוינשטיין. לוטם שותקה לאחר שקיבלה חיסון נגד סרטן צוואר הרחם בשנה שעברה בבית ספרה - ומאז מצויה בתהליך שיקום ארוך על מנת לשפר את מצבה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בבית החולים, שם מאושפזת לוטם מאז יולי האחרון, הבהירו להורים כי עליהם לפנות את בתם ולהשיבה הביתה עד יום חמישי הקרוב - זאת לאחר שניתנה לה הארכה של חודש נוסף לשהות במקום, עד ל-17 במרס.
אלא שהוריה של לוטם נותרו אובדי עצות - כיוון שאין להם פתרון עבורה בשלב זה: הבית אותו החלו לשפץ ולהנגיש עבור צרכיה המיוחדים אינו מוכן - וגם כסא גלגלים מיוחד שנועד לצרכיה טרם הותאם לה על ידי משרד הבריאות. ההורים מבקשים הארכה של כשלושה שבועות נוספים לשהותה בבית החולים - זאת עד שהבית יהיה מוכן, וניתן יהיה להביאה אליו - ולעבור לשלב שיקום ביתי.
"אני לא מבינה איך אנחנו אמורים לקחת את לוטם לבית שכולו מצוי בשיפוצים, הכל פה אבק ובלגן", סיפרה אמה של לוטם, סיגי, בשיחה עם חדשות 2 Online. "עשינו התאמות בכל הבית בשבילה, אבל ייקח עוד שלושה שבועות לשפץ - ובבית החולים מסרבים לתת לנו עוד זמן מעבר ליום חמישי הקרוב".
"אנחנו כבר עייפים מהביורוקרטיה, לוטם זקוקה להארכת זמן האשפוז"
לדברי האם, במשרד הבריאות לא סיפקו עבור בתה כסא גלגלים מיוחד ומדגם מסוים המותאם לצרכיה וכי ההליך מתעכב כבר במשך חצי שנה. "אמרנו לבית החולים שגם אין כסא שמתאים עבור לוטם על מנת לפנותה, ונאמר לנו לפנות ליד שרה ולקחת עבורה כסא משם. הכסאות שם לא התאימו לצרכיה", מדגישה האם.
שרון וסיגי ניסו ליצור קשר עם שר הבריאות וחברי כנסת שונים, אך נותרו בשלב זה ללא מענה - זאת כאשר בעוד פחות מ-4 ימים, יהיה עליהם לפנות את בתם לבית שמצוי בשיפוצים, מבלי שהונגש עבורה במלואו.
"אני פה ליד המיטה של לוטם, כמה ימים לא בבית ויש לי עוד שתי בנות. אני עייפה מהביורוקרטיה", מספרת סיגי בעצב, "המצב של לוטם הולך ומשתפר, היא כבר ממקדת מבט, קשובה ומודעת למתרחש סביבה. אנחנו זקוקים להארכה נוספת של זמן האשפוז עד שנוכל לעבור לשיקום בבית".
מבית החולים לוינשטיין נמסר בתגובה: "אין כל מניעה עניינית לשחרור של לוטם סיבוני לביתה".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "פנייתה של המשפחה למכשירי ניידות עבור בתם התקבלה ואושרה בלשכת הבריאות באופן מידי כבר בינואר 2016. תשובה מפורטת, וכן רשימה הכוללת מגוון אפשרויות לבחירה, נשלחה למשפחה. מהמידע שהתקבל המשפחה מבקשת לקבל כיסא שאינו נכלל ברשימה שהועברה אליה, אותו היא יכולה לקבל - אולם במקרה זה יהא עליה לשלם השתתפות עצמית. הומלץ לצוות השיקום בבית לווינשטיין לבדוק אפשרויות של דגמים נוספים שעשויים להתאים לנערה. מודגש כי תהליך התאמת כסא גלגלים מורכב, הכולל אפיונים מיוחדים כמו במקרה זה, דורש התאמה אישית ובשל כך משך זמן ההתאמה מתארך לעיתים. בכל מקרה, במידה ותצטרך לצאת מהשיקום בטרם קבלת הכיסא, משרד הבריאות יוכל לסייע בהשאלת כיסא גלגלים זמני. נציין עוד כי בנוסף לכסא הגלגלים המיוחד ובשל הנסיבות, אושרו באופן מיידי גם מכשירים נוספים".