סת' סיגל, עו"ד יהודי מניו יורק, היה בעל חברת מיתוג מצליחה ועבד עם חלק מהשמות הגדולים בעולם: קוקה קולה, הארלי דייווידסון וגם פריס הילטון. אך השליחות האמיתית שלו בימים אלו היא המאבק על תדמיתה של ישראל כמובילת מהפכה עולמית בתחום המים. סיגל חיבר ספר מצליח על "מהפכת המים של ישראל", על אף שהישראלים לא מספיק יודעים עליה ולא מכירים בה כהצלחה עולמית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"ישראלים תמיד חושבים שארצם לא טובה מספיק או שמנהיגיהם אכזבו אותם", אמר סיגל לחדשות 2 - "או שהם חושבים שבני ארצם לא עושים את הדבר הנכון וכולם חוששים להיות פראייר. אבל אני חושב שזה לא הוגן מצד ישראלים לראות רק את הצד הגרוע בעצמם".
לדבריו, עוד לפני הקמת המדינה ישראל חשבה על סוגיית המים וטיפלה בה בדרכים יצירתיות באופן שלא היה מוכר בעולם: "זה ניצחון גדול על הטבע כבר משנות ה-30, לא מספיק ישראלים יודעים על כך".
הספר של סיגל "המאבק על כל טיפה" הפך לרב מכר של הניו יורק טיימס ותורגם ליותר מ-10 שפות: סיגל מופיע ברחבי ארה"ב והעולם, ומציג את ישראל כפתרון ולא כבעיה למשבר המים העולמי -בעוד הוא מזהיר כי בעתיד הלא רחוק, למיליארדי אנשים ברחבי העולם לא יהיו מספיק מים לחיות. "המודל להתגברות על המשבר העולמי הוא ישראל", הוא טוען.
הספר מראה שבניגוד לדימוי של האלתור ותרבות ה"סמוך" הישראלית, בעניין המים נעשתה עבודה מקצועית וחשובה – מימי המוביל הארצי בתקופת לוי אשכול ועד התפלת המים, וכיום ישראל במקום הראשון בעולם בשימוש חוזר במי ביוב.
"ישראל היא מדינה באזור הררי, עם אוכלוסייה שגדלה כל הזמן וכלכלה דינמית, הוא סובלת משינויי מזג אוויר וירידה של 20% במשקעים – ולמרות זאת לישראל יש מים זמינים ובריאים 24/7", סיגל מתפאר.
העו"ד הניו יורקי המצליח הגיע לנושא במקרה - במקביל לעבודתו עם חלק מהשמות הגדולים בעולם בחברת המיתוג המוצלחת שלו והפיק סדרת טלוויזיה מצוירת, הוא גם היה פעיל בשדולת איפא"ק וחיפש להציג צדדים אחרים של ישראל. לאחר שלמד על הנושא כתב ספר למרות שאשתו רייצ'ל, דודתה של סנדרה רינגלר, ייעצה לו להצניע את הנושא.
סיגל רואה בזה שליחות גם למען ישראל: הוא מרצה, מסביר ומשכנע כמעין "שגריר ללא מינוי" – הוא מאמין בלב שלב שישראל צריכה להוביל דיפלומטיית מים שתוביל ליציבות אזורית.