מחקר המגנזיום והמים המותפלים מעורר סערה - וגם שינוי מדיניות: עיריית ראשון לציון, שעד כה מקבלת כחצי מהמים המסופקים לתושבים ממפעלי התפלת המים, פנתה היום (רביעי) לרשות המים וביקשה להגביר את השימוש בקידוחי מים טבעיים - עד שיוחלט כיצד לפעול נגד המחסור במגנזיום ברמה הלאומית. הפנייה מגיעה על רקע הכתבה ששודרה בחדשות 2 בשבוע שעבר, בה דווח על מחקר שמצא כי שתיית מים מותפלים מגבירה את הסיכון לתמותה ממחלות לב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
העירייה והעומד בראשה דב צור ביקשו מרשות המים "לאפשר להגביר הפקה עצמית של מים טבעיים מקידוחים עד אשר הסוגיה תיפתר". במכתב ששלח צור לאלכס קושניר, מנהל רשות המים, טען ראש העיר כי "בימים האחרונים אנו למדים כי מיזם ההתפלה, אשר מהווה את פרויקט הדגל של משק המים בישראל, מביא למחסור מסוכן במגנזיום במי השתייה ובפירות והירקות שאנו צורכים".
צור ציין במכתבו כי כיום מפיק תאגיד המים העירוני "מניב ראשון" כ-10,000 קוב מים טבעיים מ-16 קידוחים ברחבי העיר: "אלו מים טבעיים שמכילים מגנזיום ועומדים בהצטיינות בכל הדגימות והבדיקות". חברת מקורות מספקת את המחצית השנייה של צריכת המים, בהם מים מותפלים.
"הגיעה העת לאפשר לראשון לציון ולרשויות נוספות להפיק מים טבעיים מקידוחים ככל האפשר ולהימנע משימוש במים מותפלים עד אשר המצב יתוקן", הוסיף צור - שביקש להגביר את רמת הקידוחים ולצמצם את השימוש במים מותפלים "לטובת תושבי העיר וזאת לכל הפחות עד אשר יטופל הנושא ברמה הלאומית".
יממה לאחר התחקיר פנה ראש הממשלה נתניהו לשר הבריאות יעקב ליצמן. השניים דנו בפיילוט להוספת מגנזיום לאחד ממתקני ההתפלה וסיכמו כי יש לזרז את המהלך. הפיילוט להוספת המגנזיום אינו פיילוט חדש: הוא היה אמור לצאת לדרך כבר לפני כשנתיים, אך הממשלה גררה רגליים בקידומו. כעת, משהתערב ראש הממשלה, יש לקוות כי הוא ייצא לדרך בקרוב.
במקביל, נחשף במהדורה המרכזית כי המחסור במגנזיום במי השתייה גורם לבעיה נוספת, הפעם בתחום החקלאות. ישנם מקומות בארץ, כמו אזור הנגב, שם האדמה אינה עשירה במגנזיום ועל כן המקור למגנזיום בפירות והירקות הוא המים. החל משנת 2006, כשהחלו לספק מים מותפלים לנגב, ניכר המחסור במגנזיום גם בפירות והירקות.