המאמצים להתגבר על האסון האקולוגי העצום בערבה בעקבות דליפת הנפט עולים מדרגה בשל חשש כי הגשמים הצפויים הלילה יגרמו לשיטפונות שיסחפו את מיליוני הליטרים של הנפט הגולמי עד למפרץ אילת ויזהמו גם את הים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשעות הצהריים הסתיימה הערכת מצב נוספת של הגורמים המעורבים במאמצי הטיפול בדליפה ובסיומה נקבע כי אגף ים וחופים במשרד להגנת הסביבה יציב עשרות אמצעי ספיגה ביבשה לאורך מסלול השיטפון הצפוי. בנוסף, נערך האגף להציב אמצעי חסימת זיהום בים סוף עצמו.
"המשרד להגנת הסביבה נערך לשיטפון שעלול להתרחש עם ציוד ספיגת זיהום מתוגבר", נמסר מהמשרד על רקע המערכת החורפית שצפויה להגיע לדרום ביממות הקרובות. על מנת למנוע את זרימת החומר המזהם למפרץ אילת, נבנו סכרים בשטח השמורה.
"במידה ויתרחשו שטפונות כבדים, הם עלולים להגיע אף למפרץ אילת, כעת מתרכזות העבודות בפינוי הזיהום משמורת עברונה", הסביר דובר המשרד רן ליאור.
לאחר כחמישה ימים, התברר הבוקר כי ממדי דליפת הנפט בערבה גדולים הרבה יותר ממה שחשבו. במשרד להגנת הסביבה אמרו כי חברת קצא"א, שאחראית לתחזוקת הצינור, הודיעה כי כ-5 מיליון ליטרים של נפט גולמי דלפו באזור באר אורה ושמורת עברונה כתוצאה מהפיצוץ בצינור. במשרד הדגישו כי עד כה טענה החברה שדלפו בין מיליון למיליון וחצי ליטרים, אך המשרד העריך כי מדובר בנזק כבד בהרבה והתייחס בספקנות להערכות החברה.
חברת קצא"א הודיעה כי עד כה נשאבו כשני מיליון ליטרים של נפט מהשטח ופונו כ-15 אלף טון של קרקע מזוהמת מהאזור. אתמול, בעקבות הנזק הכבד, החליט המשרד לאסור את השימוש בצינור עד להודעה חדשה. מחסומים ואמצעי ספיגה יוצבו על מנת למנוע את התפשטות הזיהום, ואמצעים מיוחדים ישמשו לאמידת הנזק לצמחיה במקום.