מערכת הבריאות חולה: בבית החולים איכילוב נערכה היום (שלישי) מסיבת עיתונאים העוסקת במצב הרפואה הציבורית בישראל. מנהלי המוסדות הרפואיים בארץ הזהירו מפני קריסה כללית של מערכת הרפואה הציבורית בארץ. את מסיבת העיתונאים העברנו בשידור ישיר באתרי חדשות 2 Online.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מנהל בית החולים איכילוב פרופ' גבי ברבש היה הראשון לשאת דברים ואמר כי מערכת הרפואה הציבורית "הגיעה לישורת האחרונה במשא ומתן שמתנהל בחודשים האחרונים בין משרדי הבריאות והאוצר. כל מנהלי בתי החולים פעלו על פי תכנית העבודה של משרד הבריאות ולמרות זאת - עומד ליפול עליהם הגירעון". הוא פנה לראש הממשלה: "יש לך פה את הסופרטנקר של מערכת הבריאות שטס על אדי דלק בלי קברניט".

לדבריו של ברבש הצטרף פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל בית החולים שיבא בתל השומר. "אני מיואש", הוא אמר. "אני מרגיש שיש לנו את היכולת לטפל באנשים, להציל חיים, להחזיר חיוך לפני ילדים, אבל התקציב - הקללה הנוראית - הכסף, שעומד לרשותנו כדי לרפא - איננו. במשך תקופה ארוכה פניתי לכל מי שיכול לשמוע והזהרתי שאנחנו הולכים להתרסקות".

ד"ר יצחק ברלוביץ', מנהל בית החולים וולפסון בחולון, הדגיש: "לצערנו, אנו עומדים לצמצם את היקף הפעילות בשל המחסור התקציבי. המשמעות היא שבימים הקרובים נתקשר לאנשים הביתה ולהודיע להם שלמרות שנקבע להם תור לניתוח - הם ייאלצו להמתין תקופה ארוכה עד שיהיה לנו את הכסף לקנות את הציוד הרפואי".

"הגענו לקו האדום"|צילום:

הליכוד: "גרמן בחרה להפקיר את הטיפול בבתי החולים"

חזי לוי, מנהל בית החולים ברזילי באשקלון, הוסיף כי הצוות הרפואי "יודע מה לעשות, אבל לא יכול - הכול קפוא. אנחנו מדברים על להציל חיים - לא בפאתוס. אנחנו מתקרבים לחורף, ולשפעת וחולים במסדרונות עם ייאוש בעיניים. אשוב נשים חולים שאנחנו לא יכולים לטפל בהם במסדרונות? אין לנו אפילו עם מי לדבר. פונה בשם חולי ישראל, תעזרו לנו לטפל בהם כפי שהתחייבתם. תעמדו בדברים שסוכמו ולא מתקיימים".

"הדלק אזל וגם האדים התנדפו", הוסיף ד"ר קלין שפירא מהמרכז הרפואי זיו שבצפת. "הפסקנו להזמין ציוד כי נגמר הכסף. הגענו לקו האדום. חושש מלתאר מה יקרה אם בגבול הצפון יקרה משהו. צריך לקחת את זה בחשבון".

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "המשרד פועל להקל על מצוקת בתי החולים הממשלתיים - לכן פנה המשרד לוועדת הכספים על מנת להגדיל את תקציב בתי החולים בלמעלה מ- 400 מיליון שקלים, כך שסך הסבסוד הישיר של המדינה לתקציב בתי החולים הממשלתיים יהיה מיליארד ושלושים וחמישה מיליוני שקלים. מדובר בתוספת תקציב חסרת תקדים הגבוהה בכ- 300 מיליון שקלים לעומת הסבסוד הישיר של בתי החולים בשנים 2012 ו-2013".

שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן הביעה תמיכה בדברי מנהלי המוסדות: "נתניהו אחראי למצב בתי החולים, והם צודקים במאה אחוז", אמרה בריאיון לתכנית "שש עם ערד ניר". "איך אפשר באמצע העשייה ללכת לבחירות? להשאיר את המערכת האדירה הזו בלי מבוגר אחראי זה חוסר אחריות שנבע מהחלטה פזיזה וחסרת אחריות של ראש הממשלה". 

בתגובה לדברי גרמן, נמסר מהליכוד כי "יעל גרמן היא שבחרה להתפטר מתפקידה ולהפקיר את הטיפול בבתי החולים. מוזר שמי שהחזיקה בתפקיד עד לפני מספר ימים בוחרת להטיל את האחריות על כולם מלבד עצמה, כאילו שהבעיות במערכת החלו רק היום". ‎