כמעט שבוע לאחר האסון הסביבתי, ראש הממשלה סקר את הנזקים ויצא מעודד: ראש הממשלה הגיע היום (שלישי) במסוק לשמורת עברונה, שנפגעה קשות מהדליפה מצינור הנפט של קצא"א, וקיבל תדרוך על המאמצים לבלימת הזיהום והנזקים הסביבתיים. בדרך למקום צפה ראש הממשלה נתניהו מהמסוק בעבודות שמבוצעות לעצירת התפשטות הדליפה, ואמר כי הפעולות שנעשו הן "חשובות ונכונות".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ראש הממשלה הגיע לאתר יחד עם סגן השר אופיר אקוניס, שהופקד על האחריות למשרד להגנת הסביבה. במהלך הסקירה שאל נתניהו בחשש קל "אפשר לשבת על ערימת העפר הזו?". לאחר מכן הצהיר כי "הפעולות יימשכו לאורך זמן ואנחנו נקצה את המשאבים להגן על הפנינה הזו".
ממלא מקום מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה אלעד עמיחי ומנהל מחוז דרום במשרד גיא סמט אמרו לראש הממשלה כי לא נשקפת סכנה לבריאות התושבים וכי ההגנות שנבנו באזור נקודת הדליפה ולאורך תוואי הזרימה הצפוי, ובהם סכרים ואמצעי ספיגה, מנעו את התפשטות הזיהום אל מחוץ לשמורה.
"הגעתי הנה בהזדמנות הראשונה"
"בימים האחרונים היינו עסוקים בנושאים מגוונים, אבל מהרגע שנודע על דליפת הנפט עקבתי מקרוב אחר הנושא", השיב נתניהו לביקורת שהופנתה נגדו בימים האחרונים. "מיניתי את מנכ"ל משרדי הראל לוקר לרכז את כל הטיפול בנושא יחד עם כל המשרדים הנוגעים בדבר והחלטתי להגיע הנה בהזדמנות הראשונה. שמעתי על הפעולות השונות - פעולות חשובות ונכונות - ואני מצפה כמובן למעקב והמלצות לפעולות נוספות".
"שמענו כאן תדרוך ממוקד על הפעולות להבטיח את שלום ובריאות הציבור ולהגן על הסביבה", הוסיף נתניהו. "כרגע נראה שהמצב בשליטה - והחשש הגדול הוא לאובדן שליטה על ידי שטפונות שייקחו את הזיהום למפרץ אילת. נעשו פעולות רבות, ועד לרגע זה הן צלחו. הבעיה היא שאם אתה משתמש בכלים כבדים אתה גורם נזק כבד מאוד, ויש נסיון מצד אחד להגן על האנשים וגם על הסביבה".
סגן השר אקוניס, שנבחר קודם לכן לסגן שר במשרד להגנת הסביבה, הודה לראש הממשלה ולשרים על האמון האישי: "אני מתכוון להיות כאן עד שנדע בוודאות מוחלטת שהסכנה הבריאותית לציבור תיבלם, וכמובן גם לעניינים הסביבתיים". עוד קודם לכן, אקוניס שוחח עם דוד לפלר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה השוהה בחו"ל, והורה לו "לחזור ארצה במהירות האפשרית וללא דיחוי".